We hebben 1074 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

2012 Astrologisch

De Venus overgang van 6 juni 2012

Posted in De Venus overgang, 2012 astrologisch on dinsdag, 24 april 2012.

We kunnen op deze dag een bijzonder fenomeen zien. De planeet Venus staat rond 12:30 uur namelijk precies tussen onze Aarde en de Zon in. Dat is de tweede keer in een cyclus die zo eens in de honderd jaar voorkomt. De eerste was in 2004. Dat betekent dat de volgende keer dat Venus weer tussen Aarde en Zon zal staan pas in 2117 zal zijn. Deze Venus overgang is in de ochtend bij Zonsopgang te zien in het centrale en westelijke deel Stille Oceaan, landen langs de westelijke rand van de oceaan, het grootste deel van Canada en het geheel van de Verenigde Staten. In de middag is ze te zien in een deel van Europa, Noordoost-Afrika en India. Voor West-Europa, West-Afrika, en het grootste deel van Zuid-Amerika zal ze niet zichtbaar zijn. 

Venus staat dan op de 16e graad van het teken Tweelingen. Ben je vandaag jarig dan wordt er een samenstand gevormd met je Zon, ben je jarig rond 8 december staat je geboorteZon lijnrecht tegenover de Venusovergang. Ook dan is dit fenomeen persoonlijk voelbaar. Wanneer een andere planeet of een ander punt uit je persoonlijke horoscoop een verbinding mee maakt met de Venus overgang kan ook dat heel erg merkbaar voor je zijn.

Wat betekent de Venus overgang voor ons?
In de Mayacultuur wordt deze Venusovergang beschouwd als een zeer speciale gelegenheid. Ze wordt ook wel aangeduid als 'De geboorte van Venus ". Veel Amerikaanse Indianen uit Noord-en Zuid-Amerika ( onder andere de Hopi Indianen) noemen 2012 het jaar nul. Ook in de oude Vedische en Egyptische traditie heeft Venus heeft een belangrijke rol in de historische gebeurtenissen op de planeet Aarde. De Maya-beschaving, benadrukt samen met de Azteken en de Inca's, het belang van de Venus cycli. Ze zien deze als een belangrijke trigger voor de wereld. In de Maya Kosmologie wordt de planeet Venus ook geassocieerd met Quetzalcoatl, de "schepper" van de Maya beschaving. Hij zou de verpersoonlijking zijn van Venus. De essentie van zijn leer is dat het menselijk bestaan ernaar moet streven om de wereld van de vormen die ultieme werkelijkheid verhullen te overstijgen. Het middel naar dit spirituele pad is zuivering. Volgens de Maya profetie zal de vernieuwde wereld van nieuw bewustzijn geboren zal worden ter gelegenheid van deze Venus Passage over de Zon. Daarmee zou ze een voorteken zijn voor zuivering en vernieuwing voor Moeder Aarde en haar bewoners.
In onze Westerse samenleving wordt Venus in verband gebracht met schoonheid , het vrouwelijke. de inspiratiebron. Daarmee zou haar beweging voor de Zon langs deze eigenschappen vol in het licht zetten. Wanneer we dan uitgaan van een nieuw begin, zou het vrouwelijke element terugkeren naar Aarde en mogelijk de plaats innemen van het mannelijke element. Dat zou kunnen betekenen dat onze leiders steeds vaker vrouwen zullen zijn, of in ieder geval meer vrouwelijke eigenschappen zullen hebben, dan tot nu toe het geval was.
Er worden allerlei bijeenkomsten georganiseerd om deze gebeurtenis met zoveel mogelijk mensen te verzamelen op heilige plekken over de hele wereld te vieren. Heilige plaatsen zijn de bibliotheken van de aarde, ze bevatten waardevolle informatie over onze evolutie. In de hoop dat dit zal dat helpen bij de geboorte van De Nieuwe Tijd. Het is tijd dat we weer in contact komen met onze Ziel, de Zielenwereld en ons Hart en van daaruit te leven.
Vanaf 6 juni 2012 tot 21-12-2012 hebben we de mogelijkheid om de Poort naar een Nieuwe Tijd en een Nieuw Bewustzijn te openen, en deze samen open te houden.
bronnen:
Worldgathering 
Ton van der Kroon
Aanmelden voor een bijeenkomst

Reacties (1)

 • spirispiri

  spirispiri

  03 december 2012 op 16:37 |
  spirispiri 07-06-2012 06:47
  Alle mensen zouden nu al de deur naar het nieuwe tijdperk moeten openen, dan zou alles goedkomen. Ik geloof er niet in dat in 2012 de wereld vergaat, maar dat er een nieuw spiritueel tijdperk aan breekt.
  hajasm(mayase groet)_

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen

"Iedereen is anders, met andere behoeften en/of belangen. Daarmee is niet gezegd dat het één beter is dan het ander. Het is gewoon anders Karin

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×