We hebben 1184 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

Bewustwording

Bewustwording

Bewustwording kan in allerlei zaken schuilen. Ik schrijf over wat ik tegenkom, wat raakt, en wat in beweging zet. Bewustwording is een proces, dat vaak te maken heeft met zingeving. wanneer inzichten op je pad komen, kan daardoor innerlijke groei plaats vinden. dit brengt je steeds meer naar je innerlijke kern, naar de persoon die je werkelijk bent.

10 Tips om de feestdagen door te komen

Posted in Bewustwording, 10 Tips om de feestdagen door te komen on maandag, 06 december 2010.

De feestdagen zijn niet voor iedereen even feestelijk. Sommige mensen voelen zich alleen of eenzaam. Anderen voelen met deze dagen het gemis van dierbaren extra sterk. 
Wanneer dit moeilijke dagen voor je zijn, heb je misschien iets aan onderstaande tips, om het een beetje makkelijker te maken. 10 tips om de feestdagen door te komen:

  • Ga niet geforceerd "gezellig"doen. Als je geen zin hebt om deze dagen op een traditionele manier door te brengen doen het dan ook niet! Je hebt aan niemand verplichtingen behalve aan jezelf.

10 Tips om goede voornemens uit te voeren

Posted in Bewustwording, 10 Tips om je goede voornemens uit te voeren on maandag, 06 december 2010.

Tegen het eind van het jaar, maken we vaak goede voornemens. Maar even zo vaak zijn we ze op 2 januari alweer vergeten.Wanneer je de mogelijkheid wilt vergroten om je goede voornemens ook echt uit te voeren, heb je misschien iets aan onderstaande tips, om het een beetje makkelijker te maken. 10 tips om je goede voornemens uit te voeren:

  • Denk goed na over wat je wilt veranderen
  • Zorg dat je duidelijk weet waarom je het dat wilt.
  • Check of de verandering haalbaar is . Past het bij je, voegt het iets toe voor je, is de verandering die je voor ogen hebt realistisch en haalbaar?
  • Maak voor jezelf duidelijk wat de struikelblokken zijn in de uitvoering. Elke verandering kent zijn valkuilen, als dat niet zo zou zijn, had je allang zaken verandert. Dan zou het namelijk vanzelf gaan, want je zou geen tegenwerking ondervinden. Houdt er dus rekening mee dat je (onbewust) je voornemens tot verandering kunt saboteren.

Waar smaakt dit naar?

Posted in Bewustwording, Waar smaakt dit naar? on donderdag, 04 november 2010.

Een paar weken geleden zag ik een oproep. Daarin werd gevraagd om deelnemers en gespreksleiders voor de Dag van de Dialoog. Het leek me een leuke uitdaging om gespreksleider te zijn in een gesprek met mensen die elkaar nog niet kennen en van diverse pluimage zijn.
Zou ik het doen? Nadat ik even gezocht had, heb ik mijn stoute schoenen gevonden, en ze aangetrokken. Hmm, ze zaten eigenlijk best lekker….
Na een training/instructie door Hans Tervoort,communicatiedeskundige, entertainer en organisator, begon het creatieve proces van vormgeven.
Het thema was "Smaken Verschillen, leefbaarheid en duurzaamheid". 
De structuur bestond uit Kennismaken, Ervaringen, Dromen, Doen.
Het geheel mocht vorm krijgen in 2 1/2 uur.

"Iedereen is anders, met andere behoeften en/of belangen. Daarmee is niet gezegd dat het één beter is dan het ander. Het is gewoon anders Karin

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×