We hebben 94 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

Gezondheid

Het holisme gaat uit van een heilige drie eenheid. Namelijk lichaam, geest en ziel. Dat betekent dat wanneer een van deze drie niet(goed) functioneert, dit een weerslag kan hebben op de anderen. Dat betekent ook dat je problemen van het ene gebied (tot op een bepaalde hoogte)kunt aanpakken vanuit het andere gebied. De oorzaak van lichamelijke problemen kan bijvoorbeeld een probleem op geestes- of zielsniveau zijn.

Diagnose ADHD en Autisme definitief?

Posted in Diagnose ADHD en Autisme definitief?, Diagnose ADHD en Autisme definitief?, Ouders en kinderen, Gezondheid on donderdag, 31 maart 2011.

Gisteren heb ik een gastcollege bijgewoond dat gegeven werd door  dhr. drs. Hanneman, psychiater.Daarin kwamen een aantal interessante zaken voorbij die ik graag met jullie wil delen.

DSM 
Het stellen van diagnoses als ADHD en Autisme gebeurd aan de hand van de DSM.
Dit is het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, handboek voor diagnose en statistiek van psychische aandoeningen.
Hierin staan de criteria waaraan voldaan moet worden om te kunnen spreken van een bepaalde stoornis.

Eetproblemen ?

Posted in Eetproblemen, Gezondheid on zondag, 06 december 2009.

De een eet teveel, de ander te weinig. 
De een eet als troost, de ander ontzegt zich eten
De een eet gezond, de ander gaat voor de vette hap.
De een kan eten wat hij/zij wil zonder gevolgen, de ander komt al aan van een glas water.
De een heeft genoeg aan een bescheiden portie, de ander schept lekker nog eens op.
Eetproblemen komen eigenlijk zichtbaar aan de orde, wanneer iemand last heeft van over-, of ondergewicht. Alle aandacht wordt daarbij gericht op het weer in balans krijgen van voedingspatronen. Terecht neemt dit een grote plaats in het proces in.

Wat je moet weten over ADHD medicatie

Posted in ADHD medicatie, Gezondheid on woensdag, 08 december 2010.

Wat is AD(H)D?
Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder.
Het is een aandachtstekort stoornis die gepaard kan gaan met hyperactiviteit. 
Wanneer er geen sprake is van hyperactiviteit spreek je van ADD.
De remmende werking van bepaalde synapsen is niet optimaal , waardoor er geen prikkelselectie plaatsvindt. De vlieg op de ruit dringt even goed tot het bewustzijn door als de docent voor de klas, met concentratiestoornissen als gevolg.

"Iedereen is anders, met andere behoeften en/of belangen. Daarmee is niet gezegd dat het één beter is dan het ander. Het is gewoon anders Karin

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×