We hebben 1119 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

Ouders & Kinderen

Ouders en kinderen

Ik ben zelf moeder van twee volwassen kinderen, en weet dat opvoeden niet altijd even leuk en makkelijk is.
Je moet het in de praktijk leren en het enige voorbeeld dat je hebt is je eigen opvoeding.
Wanneer ik terugdenk aan mijn eigen puberteit herinner ik me dat als een behoorlijk heftige periode. Dat zou ik wel anders aanpakken als ik zelf kinderen had…. En mijn eigen kinderen zullen zeer waarschijnlijk hetzelfde denken.
Opvoeden en opgroeien is gewoon ontzettend moeilijk!

AD(H)D en Medicatie

Posted in AD(H)D en Medicatie, Ouders en kinderen, Gezondheid on vrijdag, 11 februari 2011.

Wat is AD(H)D?

Attention Deficit (Hyperactivity) Disorder.
Het is een aandachtstekort stoornis die gepaard kan gaan met hyperactiviteit.  
Wanneer er geen sprake is van hyperactiviteit spreek je van ADD.
De remmende werking van bepaalde synapsen is niet optimaal , waardoor er geen prikkelselectie plaatsvindt. De vlieg op de ruit dringt even goed tot het bewustzijn door als de docent voor de klas, met concentratiestoornissen als gevolg.

Diagnose ADHD en Autisme, een illusie?

Posted in Diagnose ADHD en Autisme, een illusie?, Diagnose ADHD en Autisme, een illusie?, Ouders en kinderen, Gezondheid on donderdag, 31 maart 2011.

Kort verslag van het gastcollege door dhr. drs. Hanneman, psychiater.

Diagnose
Hanneman vertelde dat het nog niet zo makkelijk is om een diagnose te stellen. Je kunt een diagnose stellen op basis van consensus, structuur en syndroom.Daarbij is het belangrijk dat de arts  beschikt over voldoende diagnostische vaardigheden en kennis, contact kan maken met de cliënt en weet te onderhandelen. Hij moet erachter komen wat zijn cliënt wil. Heeft men er behoefte aan dat er geluisterd wordt? Is men op zoek naar advies? Wil men graag het hart luchten?

De arts moet het probleem serieus nemen en weten te vertalen naar wat de cliënt nodig heeft.

Diagnose ADHD en Autisme definitief?

Posted in Diagnose ADHD en Autisme definitief?, Diagnose ADHD en Autisme definitief?, Ouders en kinderen, Gezondheid on donderdag, 31 maart 2011.

Gisteren heb ik een gastcollege bijgewoond dat gegeven werd door  dhr. drs. Hanneman, psychiater.Daarin kwamen een aantal interessante zaken voorbij die ik graag met jullie wil delen.

DSM 
Het stellen van diagnoses als ADHD en Autisme gebeurd aan de hand van de DSM.
Dit is het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, handboek voor diagnose en statistiek van psychische aandoeningen.
Hierin staan de criteria waaraan voldaan moet worden om te kunnen spreken van een bepaalde stoornis.

"Iedereen is anders, met andere behoeften en/of belangen. Daarmee is niet gezegd dat het één beter is dan het ander. Het is gewoon anders Karin

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×