We hebben 1564 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

Ouders & Kinderen

Heeft de jeugd de toekomst?

Posted in Ouders en kinderen, Heeft de jeugd de toekomst? on zondag, 23 januari 2011.

Ik ben er erg voor om de dialoog met voornamelijk de jeugd aan te gaan. Ze hebben zoveel te vertellen. Wanneer je bijna volwassen bent, zit je in een periode dat je met veel zaken bezig bent, en de zoektocht kan variëren van op zoek zijn naar jezelf en wat je wil in het leven, tot het zoeken van antwoorden op diepe levensvragen. Daarnaast hebben jongeren ook, als ze geluk hebben, een stuk van onbezorgdheid en genieten van het leven.
Het is een heel bepalende periode in de vorming van je latere ik".
De wereld ligt nog helemaal open om ont-dekt te worden.

Voor sommige jongeren is er echter weinig sprake van onbezorgdheid. Steeds vaker krijgen steeds meer jongeren te maken met heftige problemen en situaties, die behoorlijke wonden kunnen achterlaten. 
Uiteindelijk kunnen wonden weer helen, maar ook de littekens zijn niet te onderschatten. 
Er zijn jongeren die in hun jonge leven al veel meer meegemaakt hebben dan menig volwassene. Dat dit een jong  leven kleurt  moge duidelijk zijn. 
Vaak wordt hierdoor het zelfbeeld ook aangetast, met alle gevolgen van dien.

Vertrouwen is vaak ook een punt dat moeilijk ligt, want de meesten dragen al vele teleurstellingen met zich mee.
Wanneer je op zo'n jonge leeftijd beschadigd bent, terwijl je eigenlijk nog onbezorgd in het leven zou mogen staan, is het zeker niet makkelijk om dat te overwinnen en achter je te laten. Het kan dan ook heel erg moeilijk zijn om je eigen leven op te bouwen en vorm te geven.
Het is jammer dat ze zich vaak niet bewust zijn van hun vrij wil om ergens bewust voor of tegen te kiezen in hun leven.
Dingen overkomen hen, en wanneer een spiraal eenmaal omlaag gaat, zie hem dan maar weer eens ten goede te keren.
Toch denk ik dat deze groep erg kostbaar is voor de maatschappij. Zij zijn degenen die de nieuwe toekomst vorm gaan geven. Het is belangrijk dat ze daar de juiste tools voor ont-wikkelen.
Met name "beschadigde jongeren" zijn zich vaak niet bewust van al het moois dat in hen zit.
Ik vind prachtig om jongeren te begeleiden in de heling van hun littekens en de vorming van zichzelf. Zodat ze zelf op weg kunnen naar hun eigen toekomst.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen

"Iedereen is anders, met andere behoeften en/of belangen. Daarmee is niet gezegd dat het één beter is dan het ander. Het is gewoon anders Karin

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×