We hebben 1565 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

Ouders & Kinderen

Recente onderzoeksresultaten

Posted in Onderzoeksresultaten ADHD, Ouders en kinderen, Gezondheid on vrijdag, 28 januari 2011.

AD(H)D
Volgens recent onderzoek uitgevoerd door het Trimbos-instituut in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft 72% van de kinderen met AD(H)D hier op volwassen leeftijd nog mee te maken.Deze groep heeft een grotere kans op depressie ( 5x meer kans), paniekstoornis (9 x meer kans) en drugsafhankelijkheid ( 10x meer kans). Ook zijn er vaker problemen op andere gebieden, zoals bijvoorbeeld werk. Deze groep heeft gemiddeld 38 ziektedagen meer.

Een kwart van deze groep volwassenen met ADHD krijgt enige vorm van behandeling.

Gedragsstoornissen en antisociale persoonlijkheidsstoornis
Gedragsstoornissen in de kindertijd blijken vaak voorlopers zijn van andere problemen op volwassen leeftijd. Deze volwassenen hebben ruim 5 keer vaker een andere psychische stoornis in het afgelopen jaar gehad dan mensen zonder een gedragsstoornis in de kindertijd.

Implicaties voor beleid
 
De studie toont het belang aan van meer aandacht van de algemene en geestelijke gezondheidszorg voor ADHD in de volwassenheid. Gestreefd moet worden naar verbetering van herkenning van de problematiek en vroegtijdige behandeling.

Het onderzoek concludeert dat AD(H)D vaak samengaat met de ontwikkeling van  gedragsstoornissen en antisociale persoonlijkheidsstoornis. Dat kan  herkenning en behandeling  bemoeilijken.

Bron: trimbosinstituut

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen

"Iedereen is anders, met andere behoeften en/of belangen. Daarmee is niet gezegd dat het één beter is dan het ander. Het is gewoon anders Karin

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×