We hebben 653 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

Privé

Privé

Ik schrijf over wat ik tegenkom, wat me raakt, en me  in beweging zet in mijn eigen omgeving. Soms met een lach, soms met een traan. Over mijn stad 's-Hertogenbosch, ook wel Den Bosch genoemd en Oeteldonk. Over gebeurtenissen in mijn omgeving die iets met me doen

 

Vrije keuze

Posted in Vrije keuze, Privé on donderdag, 14 februari 2013.

Het afgelopen jaar ben ik voor een keuze gesteld door mijn beroepsvereniging  m.b.t. counselling. De vraag was of ik mezelf opnieuw wilde gaan bewijzen en aan wie en waarom? 

Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om me niet te conformeren aan de nieuwe eisen die de beroepsvereniging onder invloed van de zorgverzekeraars hebben gesteld.

Ik weet wat ik kan, ik weet wat ik toevoeg voor mijn cliënten en neem mezelf te serieus om me zo te laten behandelen.

Hoe anders was dat een aantal jaren geleden!

De oorsprong van Carnaval

Posted in De oorsprong van Carnaval, Privé on donderdag, 14 februari 2013.

De oorsprong van Carnaval heeft waarschijnlijk te maken met de saturnaliën. Een heidens feest ter ere van Saturnus. Het was een Romeinse feestdag die gevierd werd op de zonnewende van 21 december ieder jaar. De saturnaliën hadden veel kenmerken van het hedendaagse carnaval had zoals drink- en eetgelagen, een soort prins carnaval, vermommingen en optochten door de straten. Antropologisch gezien is het carnaval een omkeringsritueel, waarin maatschappelijke rollen worden omgedraaid en normen over gewenst gedrag worden opgeschort.

Er zijn ook raakvlakken met Kerstmis

Oeteldonk een bijzonder gevûûl

Posted in Oeteldonk een bijzonder gevûûl, Privé on donderdag, 14 februari 2013.

Oeteldonk een bijzonder gevûûl

Terwijl ik kijk naar de neerdwarrelende sneeuw herbeleef ik de afgelopen week. Man, wat een prachtige dagen waren het! Met mooie gesprekken en bijzondere ont-moetingen en bovenal een heerlijk gevûûl.

Ik woon in een stad met een lange traditie van carnaval vieren. En net zoals ik ooit als klein meiske verkleed met mijn ouders de stad introk,  zo gebeurt dat op de dag van vandaag nog steeds. Op die manier wordt de traditie van jongs af aan overgebracht van generatie op generatie. 

Boven de rivieren wordt het niet altijd helemaal begrepen. 

"Iedereen is anders, met andere behoeften en/of belangen. Daarmee is niet gezegd dat het één beter is dan het ander. Het is gewoon anders Karin

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×