We hebben 937 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

Spiritualiteit

Orgaan donatie of niet?

Posted in Orgaan donatie of niet?, Spiritualiteit on zondag, 10 oktober 2010.

Wij bestaat uit lichaam geest en ziel, en deze vormen de unieke mens die we zijn.  Deze drie werken als het ware met elkaar samen. Een blokkade op één van de gebieden, kan op een van de andere delen uitwerken.

Orgaandonatie is het afstaan van een onderdeel van je lichamelijke zijn. Het moge duidelijk zijn, dat je daar eerst geestelijk mee aan de slag gaat, alvorens je tot zo'n beslissing komt. Maar dan blijft het zielsstuk nog over.

Wat zou orgaandonatie dan kunnen betekenen op spiritueel niveau?

Vanuit de medische wetenschap  is een orgaan een onderdeel van het lichaam, net zoals een motor dat is van een auto.Vanuit spiritueel oogpunt heeft elk orgaan een bewustzijn, dat deel is van de eigenaar van dat orgaan. 

Zou dat kunnen betekenen dat het overbrengen van een orgaan van het ene naar het andere lichaam storingen kan veroorzaken op zielsniveau? Terwijl de donor dit orgaan met liefde doneert aan de ontvanger?
Welke invloed heeft donorschap op het stervensproces van de donor en zijn familie? ( uitgaande van donorschap na het overgaan).
Ik heb het antwoord op deze vragen niet, maar ze houden me wel bezig.
Misschien mag de fysieke donatie ook naar spiritueel niveau getild worden bijvoorbeeld door middel van een ritueel, zodat de donor uiteindelijk het bewustzijn van zijn organen zelf kan meenemen. Misschien is dat zo gek nog niet.

We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens verhalen gehoord over mensen die een donor orgaan hebben gekregen en daarna gedragingen en/of herinneringen hadden die eigenlijk bij de donor horen.
Dus dat bewustzijn van die organen, daar zit misschien wel iets in. Als je je daar bewust van bent, kun je dus ook bewust dat orgaan schoonmaken van het bewustzijn. Net zoals je een computer opnieuw formateert misschien.
Vanuit de holistische gedachte kan de uitval van een orgaan of functie ook een boodschap hebben , en wanneer die boodschap duidelijk is, helpt dat de ontvanger  om het orgaan werkelijk te ontvangen.
Het zijn vragen die me wel bezighouden. Toch denk ik dat alles dat in liefde en bewustzijn gegeven wordt ondersteunt wordt vanuit de Kosmos.
Wat denk jij?

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen

"Iedereen is anders, met andere behoeften en/of belangen. Daarmee is niet gezegd dat het één beter is dan het ander. Het is gewoon anders Karin

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×