We hebben 1160 gasten en geen leden online

Direct contact:  (073) 751 36 42

Counselling

PGB

Wanneer je een extra steuntje in de rug nodig hebt omdat je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt, (bv een stoornis binnen het autistische spectrum, ADD, ADHD of PDD NOS en/of gedragsproblemen etc.), is er een mogelijkheid tot het aanvragen van een PGB (Persoons Gebonden Budget). Op die manier kun je zelf hulp op maat inschakelen. Er geldt geen eigen bijdrage voor ondersteunende of activerende begeleiding. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar betalen geen eigen bijdrage, ongeacht de soort zorg of begeleiding waar ze gebruik van maken en ongeacht het inkomen van hun ouders.

Ik sta voor begeleiding op maat en voor flexibiliteit.

Kijk voor alle actuele informatie over het aanvragen van een PGB op de website van Per Saldo, de vereniging van alle Persoons Gebonden Budget gebruikers www.pgb.nl

Neem contact met me op en we gaan samen aan de slag.

Meer nieuws, bezieling en inspiratie

GRATIS ontvangen

Met één druk op de knop aan- en afmelden

V

an begeleiding is sprake als het doel van de zorg is gericht op bevordering, behoud en compensatie van de zelfredzaamheid. Het gaat niet om het bevorderen van de zelfredzaamheid door het aanleren van vaardigheden, maar om het in praktische zin ondersteunen en sturen van de verzekerde, zodat hij in staat is om met zijn beperkingen zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Niet alle zelfredzaamheidsproblemen worden door de AWBZ gecompenseerd. Dat is alleen het geval als de verzekerde zonder begeleiding zou zijn aangewezen op verblijf of zou verwaarlozen. Ook niet alle vormen van begeleiding kunnen ten laste van de AWBZ worden bekostigd. Het moet volgens artikel 6 lid 3 Besluit Zorgaanspraken gaan om:
    Het ondersteunen bij of het oefenen met vaardigheden of handelingen [/li]
  • Het ondersteunen bij of het oefenen met het aanbrengen van structuur of het voeren van regie
  • Of het overnemen van toezicht op de verzekerde .Het oefenen met vaardigheden of handelingen is alleen aan de orde in relatie met behandeling.

Het gaat om het in de praktijk toepassen van vaardigheden of handelingen die in een behandelsituatie zijn verworven. Hetzelfde geldt voor het oefenen van aanbrengen van structuur of het voeren van regie. Het overnemen en ondersteunen bij vaardigheden en handelingen en ondersteuning bij het aanbrengen van structuur en regie moet zijn gericht op de zelfredzaamheid bij dagelijkse activiteiten (dagritme, dagelijkse activiteiten organiseren en uitvoeren). Begeleiding en ondersteuning bij andere activiteiten, zoals recreatie, vallen niet onder de verzekerde zorg. Toezicht is erop gericht dat tijdig zorg kan worden geboden of kan worden ingegrepen, bv bij gedragsproblemen.

Tekst van de Vergoedingenlijst PGB 2012

Vergoedingenlijst PGB 2015

Actuele informatie PGB

 

 

×

Omdat je niet altijd in dezelfde stemming bent, en omdat de ene kleur je misschien meer aanspreekt dan de andere, vind je hier naast mijn persoonlijke voorkeur ook wat andere kleurtjes. Hopelijk zit er een kleur tussen waarbij jij je op dit moment prettig voelt. 

×