Ambities en idealen

Ambities en Idealen!

Een nieuwe periode breekt aan

Na een studie van 6 jaar is het eindelijk zover! Met het diploma op zak heb ik het gevoel de hele wereld aan te kunnen.

Onwillekeurig moet ik terugdenken aan zes jaar geleden, waarin ik drukke werkzaamheden voor de lokale omroep van mijn woonplaats had.
Ik was bezig met de ontwikkeling voor een nieuw televisieprogramma, dat tot doel had mensen wat sociaal bewuster te maken. Ambitieus hè !

Door wat meningsverschillen met de toenmalige directeur van de omroep over de invulling van dat programma besloot ik mijn medewerking niet langer te verlenen. Daardoor had ik ineens een heleboel tijd over die ik naar eigen inzicht zou kunnen besteden.
Omdat ik de overtuiging heb dat alles gaat zoals het gaat en dat toeval niet bestaat, maakte ik me er niet druk om, en besloot af te wachten wat er op mijn pad zou komen…

 

Dus kon het gebeuren dat ik op een ochtend door het wijkkrantje bladerde en mijn oog viel op een advertentie die weliswaar klein was, maar meteen mijn aandacht trok. Er stond in dat er binnenkort een opleiding tot astroloog startte en nog wel in mijn woonplaats.”” Oké, dit is het””, dacht ik en heb me meteen ingeschreven.
Ik ben namelijk al van kleins af aan geboeid door astrologie. De krantenknipsels over het kreeftkind die ik uit de Margriet knipte liggen nog steeds op zolder, (ja, ik ben nu eenmaal een echte kreeft hè). Ik heb ook vele jaren aan zelfstudie gedaan. Maar ik vond en vind dat je wanneer je er iets mee doet naar andere mensen toe wel moet weten wat je zegt en hoe je het zegt. Het moet verantwoord zijn waar je mee bezig bent.
Ik ben halverwege die opleiding overgestapt naar een opleiding die door de A.V.N. (Astrologische Vakvereniging Nederland) erkend is. Want ik moest en zou astroloog worden.

 

En nu is het zover.
Er hangt inmiddels een bordje aan de deur dat symbool staat voor mijn harde werk van de afgelopen jaren en de ambities die ik nog heb.
Voor mijn gevoel is dit het begin van allerlei dingen die me nog te wachten staan. Ik zou er graag toe bijdragen dat de astrologie meer onder de mensen komt, en dat astrologie de plek krijgt in de samenleving die ze verdient. In vroegere tijden maakte astrologie deel uit van het dagelijks leven en het zou mooi zijn als men in ieder geval de astrologie wat meer op zijn waarde zou weten te schatten.

Het is een van mijn ambities om astrologie herkenbaarder te maken voor “” de gewone mens””. Daarom heb ik samen met anderen besloten Astro-Aspect in het leven te roepen. Astro-Aspect heeft ten doel om zoveel mogelijk astrologen die een gedegen opleiding hebben gehad te verenigen. Natuurlijk zijn er diverse vakverenigingen, en we willen geenszins hun taak overnemen.

Wij zouden graag zien dat er over het hele land vestigingen van Astro-Aspect zouden komen. Van Groningen tot Limburg. Deze vestigingen moeten aangesloten zijn bij een van de beroepsverenigingen. Dan krijg je praktijken die herkenbaar zijn voor de cliënten, doordat de, overigens zelfstandig werkende, astrologen dezelfde bedrijfsnaam voeren. We voeren allemaal hetzelfde logo en hanteren ongeveer dezelfde tarieven .
Er is natuurlijk nog veel werk aan de winkel, maar zoals de site getuigt, is het begin gemaakt!
Dus omdat ik mijn diploma heb, betekent dat niet dat ik ga luieren, nee, het motiveert me juist naar de volgende stap.
Ik ga ervoor!

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?