Voorbeeld van een babyhoroscoop

Voorbeeld van een Babyhoroscoop

Ik ben een wervelwind die de hele dag ronddartelt. Ik vind het ’t leukst als mama met me meedoet en we samen plezier maken of iets ondernemen. Als er niks te beleven is, zorg ik wel voor iets te beleven. Ik ben graag in beweging en voor allerlei wedstrijdjes te porren. Ik wil graag winnen zelfs als het erom gaat wie het eerst zijn spullen heeft opgeruimd, zijn tanden heeft gepoetst of zijn spinazie het eerst opheeft. Het is voor mij heel erg moeilijk om stil te zitten, en als ik dat dan toch zou moeten heb ik daar geen geduld voor. Al worden me gouden bergen beloofd, ik kan het niet, behalve als ik creatief ben.

Want knutselen vind ik ook erg spannend en leuk. Als ik eenmaal een idee heb, dan kan ik hard werken en knippen, verven en plakken als de beste.. De enige beweging die je dan bij me kunt ontdekken is het puntje van mijn tong dat eigenwijs uit mijn mondhoek steekt. Ik ben graag luidruchtig, want schreeuwen lucht op en vechten doe ik ook graag. Daarbij wacht ik niet tot ik aangevallen wordt, maar ga ik net zo lief zelf in de aanval. Ik kan dus best eens een beetje plagen en uitlokken, want dan kan ik weer eens een lekker robbertje vechten. Ik ben best vrolijk, en hoewel ik snel boos ben, ben ik dat ook snel weer vergeten. Eigenlijk ben ik het zonnetje in huis, wiens kwajongensstreken graag door de vingers gezien worden.

 

Zwak Element

Het is voor mij niet zo makkelijk bij mijn gevoel te komen, de omgang met water kan me daarbij helpen. Lekker badderen en zo kan me helpen toegang te krijgen tot mijn gevoelswereld. Meevoelen kan me daarbij ook helpen,bv medelijden met dieren, hulpvaardigheid jegens anderen, of verdriet over ruzie. Het gevoel is een belangrijk thema voor me, en als ik straks groot genoeg ben om na te denken over wat ik wil worden zou ik me weleens aangetrokken kunnen voelen tot een beroep waarbij helpen en invoelen in anderen, of omgang met water belangrijk zijn.

 

Dominant Kruis

Ik heb de neiging om vooral te reageren op wat me van binnen bezig houdt. Alhoewel ik soms wel dingen doe in reactie om mijn omgeving, staan mijn innerlijke drijfveren toch centraal.

 

Ascendant: Hoe ik me laat zien naar de omgeving

Ik heb een krachtig stemgeluid en energieke bewegingen. Ik maak ook een behoorlijk levendige indruk. Ook houdt ik ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Soms kan ik best een driftkikker zijn en ben ik een beetje op mezelf gericht. Als ik later groot ben wil ik moedig zijn.

Ik ben een boefje en ik pak wat ik wil hebben. Als ik teleurgesteld ben kan ik heel boos zijn!
Nauwelijks heb ik mijn eerste stapjes gezet, of ik ga spontaan op de buitenwereld af en gedraag me alsof ik die met een stormaanval wil veroveren. Ik ben haast nooit bang en heb de neiging om in zeven sloten tegelijk te lopen. Papa en mama kunnen me het best goed in de gaten houden, om te zien wat ik nu weer uithaal!
Ik spring liever vrij rond dan me met blokken of prentenboeken bezig te houden. Ik ben een beetje de veroveraar, de pionier die alles wil ontdekken en doen.
Ik word aangetrokken door hindernissen, ook als de tuinpoort open staat klim ik over de schutting! Ik ben snel boos en laat dat merken ook! Als ik mijn boosheid kwijt ben is het ook meteen weer over hoor. Dus papa en mama moeten leren om me de ruimte te geven af en toe eens lekker te mokken en boos te zijn, zonder iets te zeggen, want dan kan ik leren om te gaan met mijn snel opkomende boosheid en agressieve buien. Als ik straks oud genoeg ben om naar school te gaan kan ik in taal en omgangsvormen onbehouwen uit de hoek komen. In mijn taalgebruik zitten de nodige krachttermen. Hoe harder ik iets niet mag, hoe harder ik het wil doen. Misschien moeten papa en mama me vroeg leren om via sport of andere activiteiten mijn opvliegend temperament uit te leven, dat is voor hen ook een stuk rustiger. Wedstrijdsport is “spekkie naar mijn bekkie”. Ik denk dat ik alles kan wat ik wil en kan met veel kracht op mijn doel afgaan.
Mama’s asc. staat ook in Ram dus ze kan me best begrijpen. Toch werkt het bij mama een beetje anders, want mama is best een realistisch type, en kan dus niet zomaar altijd doen wat ze wil. Ik denk dat ik een beroep zal doen op haar impulsiviteit en dat ze op die manier wat vaker geprikkeld wordt om spontaan dingen te gaan ondernemen.

 

Waar ik me lekker bij voel

Mijn mama is een enthousiaste, actieve en ondernemende vrouw, tenminste zo zie ik haar,en ik heb een gevoelsmatige band met haar. Haar enthousiaste, actieve en ondernemende aard wordt door mij ook gestimuleerd, evenals haar gevoelige kant. Mijn mama voelt zich er lekker bij om een beetje onstuimig te zijn, en hoewel ze dat niet altijd kan, zal ik haar daar zeker in stimuleren.
Papa voelt zich er veel lekkerder bij om “gewoon” te doen, maar als de situaties er naar zijn kan ie best met ons meekomen.
Ik houd ervan als men zich met mij bezig houdt, en vindt het helemaal niet erg om door de een na de ander op de arm genomen te worden, want ik sta graag ik de belangstelling. Ik vind het heerlijk om te bewegen, dus stoeien, kietelen, met elkaar dansen, creatief bezig zijn sport en avonturen beleven zijn aan mij wel besteed. Ik reageer meestal heel snel en kan me ook snel uitgedaagd voelen en die uitdaging aannemen.
Ik moet wel leren om mijn eigen wensen en meningen te relativeren en opener en objectiever te staan tegenover wat er om me heen gebeurt.
Ik ben actief, levendig en geïnteresseerd in de wereld om me heen. Ik ben niet echt een knuffelkontje, maar als ik aan het spelen ben hol ik vlug tussendoor even naar mama of papa voor een knuffel en speel dan weer gauw verder.
Ik ben een goedlachse baby en de wereld lacht naar me terug. Door mijn vrolijkheid zie ik nergens kwaad in, ik ga uit van het goede van alles.
Ik zou niet weten wat verlegenheid is, en maak een praatje met iedereen die vriendelijk is, of ik die persoon nou ken of niet. Dus papa en mama moeten wel een beetje op me letten, want ik zou zo met iemand mee kunnen gaan. Ik heb eigenlijk geen natuurlijke remmingen dus is het voor mij erg belangrijk dat papa en mama me precies aangeven waar mijn grenzen liggen, en wat er wel en niet mag.
Omdat ik veel verwacht word ik natuurlijk ook weleens teleurgesteld. Dus hoe eerder ik mijn neus stoot hoe eerder ik weet dat het soms ook weleens tegen kan zitten. Ik ben best een beetje makkelijk uitgevallen, want ik heb het idee dat alles vanzelf wel lukt. Meestal is dat ook wel zo, maar ik heb weinig gelegenheid om te leren hoe je iets kunt bemachtigen als het je niet in de schoot geworpen wordt. Ik kan heel enthousiast ergens aan beginnen, maar als het niet meteen lukt, gooi ik het makkelijk aan de kant en een tweede poging zal ik niet makkelijk ondernemen.
Het is belangrijk dat papa en mama me aanmoedigen als iets niet meteen lukt, zodat ik ook leer dat je met doorzettingsvermogen veel kan bereiken.
Ik heb een grote fantasie, en ik ben of ergens door geboeid of het raakt me totaal niet. Op school kan ik veel opsteken, als het me tenminste boeit!. Het is voor mij bv moeilijk om iedere week met een muziekinstrument te oefenen, maar als er een uitvoering op school gepland is kan ik het ineens wel opbrengen om flink te oefenen en grote vorderingen maken.
Ik vind het fijn om erkenning en applaus te krijgen. Soms kan ik overdrijven en ik hoop dat papa en mama met dan op een liefdevolle manier met mijn beentjes op de grond zetten zodat mijn grote fantasie en de realiteit samengebracht kunnen worden. Op die manier ben ik als volwassene nog steeds een positivo.

 

Hoe ik denk , praat en contact maak

Ik ben geestelijk klaarwakker en erg leergierig, praat vrijuit, wil alles weten en met iedereen contact leggen. Ik leer omdat zaken me interesseren, zo vlug ik geen interesse meer heb, stop ik met leren. Als ik leer schrijven boeit het me dat je met abstracte tekens iets kunt uitdrukken, maar letters oefenen is een ander verhaal. Dingen moeten een uitdaging voor me zijn, ik wil ze begrijpen en op die manier een soort samenhang opbouwen. Ik ben een vroege prater en een wat latere loper. Contact leggen via taal is voor mij belangrijker dan mijn fysieke beweeglijkheid. Ik heb een grote woordenschat.
Als ik eenmaal kan praten kwebbel ik de hele dag door en wil ik alles weten. Ik houd van verhaaltjes .

Ik kan met mijn denken over de grenzen van het hier en nu en voel me dus ook aangetrokken tot allerlei zaken op het gebied van Science Fiction. Ik kan erg verrassend uit de hoek komen met plotselinge invallen. Ik heb een gevleugelde fantasie en een veelzijdig voorstellingsvermogen. Hoe meer mijn school daarop inspeelt, hoe gemotiveerder ik wordt. Lezen en schrijven op zich zeggen me niet veel, maar het vooruitzicht mijn gedachten op papier te kunnen zetten en zo met anderen te delen spreekt me al wat meer aan. Dat je ook moet kunnen lezen om met een computer om te kunnen gaan, spreekt me ook weer meer aan. Ik heb een veelzijdige interesse . Als ik me in mijn vrijheid van denken en de keuze van mijn interesses niet beknot word ben ik makkelijk tot leren te bewegen.
Mama is veel concreter ingesteld in haar manier van praten en denken, en het zou best kunnen dat we elkaar af en toe niet zo goed begrijpen.
Papa is meer een type wat vurig kan praten, maar wel vanuit zijn gevoel.

 

Andere wetenswaardigheden over mij

Waar andere kinderen bang worden en een andere kant uitkijken, kom ik nog een stapje dichterbij. Ik ben me bewust van de duistere kant van het leven en kan daardoor niet makkelijk genieten, mezelf accepteren en van mezelf houden als een waardevol mens, en waarderen wat van mij is en het goed verzorgen. Ik kan mijn speelgoed achteloos weggeven

Ik houd er niet van dat alles is vastgelegd, een vast lesrooster op school benauwd me. Ik heb een ruime opvatting over orde en regels. Ik weet overal iets positiefs uit te halen. Ik ga eerder de perken te buiten dan dat ik erbinnen blijf. Dus als ik een boodschap moet doen, zou ik weleens iets extra’s mee kunnen nemen en als ik moet afwassen maak ik de hoogste stapel borden en vindt het daarom leuk. Ik ben vrij ruimdenkend en kan dus op school en in het dagelijkse leven veel positieve ervaringen verzamelen. Hierdoor krijg ik steeds meer zelfvertrouwen en kan ik alles met het nodige optimisme bekijken.
Ik kan weleens te hard van stapel lopen en teveel hooi op mijn vork nemen, en als ik mezelf dan tegen kom kan dat aardig ontnuchterend zijn. Toch probeer ik steeds weer tot het uiterste te gaan. Papa en mama zullen dan ook echt weleens moeten ingrijpen als ik alle grenzen uit het oog verlies en de hele nacht kan liggen lezen, of zonder waarschuwing ineens het idee oppakt om op zondagmiddag in mijn eentje te gaan koken.. Ik weet niet goed wat de middenweg is en voel me niet belemmert door lichamelijke of andere grenzen.
Ik kan als ik zover ben, goed met mama praten over dit soort dingen en ze kan me op die manier helpen. Papa kan me ook stimuleren om tot zelfvertrouwen te komen.

Ik heb een warm gezin met veel geborgenheid nodig om me veilig te voelen. Slapen in een vreemd bed, een andere omgeving, of op een ander tijdstip is niets voor mij. Moet het dan toch, dan hoop ik dat papa en mama eraan denken om mijn knuffel mee te nemen, want dat kan me nog een beetje helpen om me veilig te voelen.
Ik heb het heel erg nodig dat papa en mama me laten weten dat ze onvoorwaardelijk van me houden en dat ik op ze kan rekenen. Een betrouwbaar thuis waar ik op terug kan vallen is een belangrijke voorwaarde voor mijn ontwikkeling. Ik begin al vroeg voor anderen te zorgen, dat helpt me om mijn zelfvertrouwen te vergroten. Ik ben heel erg zorgzaam en eis van mezelf een grote mate van betrouwbaarheid. Ik heb behoefte aan kleine taken waarbij ik zorgzaam kan zijn en warme gevoelens voor anderen en mezelf kan ontwikkelen.
Papa en mama begrijpen me denk ik heel goed op dit gebied,

Van de ene kant wil ik al vroeg zelfstandig zijn en hoef ik niet teveel geknuffeld te worden, van de andere kant heb ik, net zoals elk kind liefde en tederheid nodig. Het valt me niet makkelijk om een middenweg te vinden. Papa en mama kunnen me hierbij helpen door te laten merken dat ik best onafhankelijk mag zijn en ook weleens rebels, zonder dat ik daarmee hun liefde op het spel zet. Ik heb al vroeg gebieden nodig waar ik zelf mag beslissen, bv welke kleren ik aandoe of met wie ik wel of niet wil spelen, of hoe mijn kamer ingericht is. Papa en mama moeten we wel leren dat ik de consequenties van mijn daden moet dragen. Als ik een broek wil dragen die ik vuil gemaakt heb, moet ik ook leren dat ik dan wel moet wachten tot ie weer schoon is…. Zou papa of mama speciaal mijn broek gaan wassen, dan wordt ik gesterkt in mijn opvatting dat ik me allerlei vrijheden kan permitteren, ook al gaan ze ten koste van anderen.

Ik heb een rijke fantasie en sta open voor de wereld van symboliek en sprookjes. Ik hoor graag verhalen, en laat die net als de dingen die ik meemaak steeds weer als een film aan mijn innerlijk oog voorbijgaan.. Ik denk liever in beelden dan in woorden. Omdat ik in beelden denk kan ik weleens verward klinken. Ik ben erg gevoelig op communicatief gebied en heb het dan ook nodig dat papa en mama goed naar me luisteren en me steeds aanmoedigen en helpen om mijn beelden om te zetten naar woorden. Anders zou ik de indruk kunnen krijgen dat niemand me echt begrijpt en mijn gedachten liever voor me houden. Als ik leer om mijn fantasie vorm te geven kan ik me pas goed ontplooien en kom ik pas echt goed tot mijn recht.
Ik ben best makkelijk te beïnvloeden, en daarom moet ik echt leren om mijn eigen mening te formuleren. Papa en mama kunnen me daarbij helpen door steeds te vragen of dat wat ik zeg ook is wat ik echt wil. Als ik eenmaal geleerd heb mezelf te blijven kan ik ook een neus krijgen voor dat wat onuitgesproken blijft.
Ik heb van de ene kant de zekerheid nodig dat men begrip heeft voor mijn innerlijke wereld en van de andere kant heb ik het nodig dat ik met beide beentjes op de grond blijf staan. Ik heb de neiging me het leven zo voor te stellen als ik het graag wil. Klopt dat niet met de werkelijkheid dan heb ik de neiging mijn ogen daarvoor te sluiten.
Ik ga ervan uit dat er sterke en zwakke mensen zijn, en zo zie ik mezelf als zwak en papa als sterk en machtig. Ik houdt papa nauwlettend in de gaten en mijn instelling ten aanzien van macht is van hem afhankelijk. Als hij me beschermd en steunt ontwikkel ik een positieve,instelling ten aanzien van macht. Dan wil ik even sterk en machtig worden als papa. Het is belangrijk dat papa me grenzen stelt zonder mijn wil te breken. Veel eerlijke krachtmetingen zijn het beste wat ie me kan geven, zodat ik leer mijn kracht en energie te doseren en in goede banen te leiden. Dan kan ik in mijn latere leven mezelf ook in een hoge maatschappelijke positie in de hand houden, zonder zwakkere ondergeschikten te manipuleren of bang te zijn dat ik de macht weer uit handen moet geven.

Niemand kan me in een bepaalde richting sturen als het gaat om een religieuze of wereldbeschouwelijke levensfilosofie, want dat zal ik niet accepteren. Ik begin al vroeg dingen die ik hoor ter discussie te stellen en een eigen “waarheid” voor mezelf op te bouwen. Ik wil het leven tot in zijn diepste schuilhoeken verkennen. Als puber bestaan er voor mij nauwelijks nog grenzen.

Als papa of mama me eten voorzet zal ik dat uit principe weigeren. Ik pak liever zelf wat ik lekker vindt. Ik vind het veel spannender om tegen papa en mama in te gaan en iets uit de koelkast te pakken dat te eten wat er op tafel staat.. Dit soort gedrag kan ik ook hebben in vriendschappen vriendjes afpakken, wedijveren om vriendschap. Wanneer ik zeker weet de vriendschap van iemand te hebben, is er niks meer aan, er moet een verrassingselement in zitten, want ik vind het leuk als er iets gebeurt! Ik dans graag, want in dansen kan ik de harmonie van beweging ervaren.

Mama en papa houden veel meer rekening met anderen en vinden het misschien weleens moeilijk om te zien dat ik bv vriendjes afpak, gewoon omdat ik dat spannend vind.

Ik kan mezelf uitstekend bezighouden en kan een grote volharding hebben als ik ergens mee bezig ben. Ik heb de neiging te kiezen voor een bepaalde tak van sport om me daarin te bekwamen, ik ben geen allround sporter. Wat ik wil hebben zal ik hebben!
Ik heb een stevig willetje, en dat zal voor mama niet altijd makkelijk zijn, omdat ze toch wel een beetje de neiging heeft zich dienstbaar op te stellen naar anderen en haar wil ondergeschikt zou kunnen maken aan anderen, dus ook aan mij. Dus denk ik dat ik mama vaak zover krijgt dat ze mij m’n zin geeft.
Ik denk dat het voor papa ook niet makkelijk zal zijn om voet bij stuk te houden.

 

Ik ben een Waterman

Ik ben best bijzonder, maar heb wel graag een knuffel bij me in bed. Ik ben ook erg wakker en geïnteresseerd in alles wat er om me heen gebeurd. Ik ben een vroege prater en taal is voor mij een middel om alles te leren kennen. Ik heb heel veel vragen en daar worden papa en mama misschien best weleens een beetje moe van. Maar ja, ik wil nou eenmaal alles graag weten en ben dus erg leergierig.
Ik heb het liefst speelgoed waar ik lekker creatief mee kan zijn en steeds weer nieuwe dingen mee kan doen of maken. Ook vind ik het leuk om zelf spelletjes te bedenken. Op deze manier kan ik al spelend leren mijn verstand te gebruiken. Papa en mama moeten wel een beetje tolerant zijn en mij voldoende vrij laten om de wereld en mezelf te ontdekken, want mijn ideeën zijn grenzeloos.
Ik ben niet zenuwachtig, maar je kunt me ook niet echt rustig noemen. Ik ben een beetje eigen-wijs en ben daardoor een beetje anders dan de meeste kinderen. Als ik van papa en mama, en later op school,de ruimte krijg om te zijn zoals ik ben krijg ik genoeg stimulans om mezelf te ontwikkelen. Ik ben vrij zelfstandig op creatief gebied en heb ideeën in overvloed.. Ik hoop dat papa en mama mij geen ouderwetse opvoeding geven, want opzitten en pootjes geven is niks voor mij. Dan zet ik mijn stekeltjes op en kan ik aardig eigenzinnig zijn.

School is een uitdaging voor me want ik ben heel leergierig. Door mijn grote geestelijke beweeglijkheid is het voor mij ook niet makkelijk om letterlijk stil te zitten. Mijn ideeën probeer ik liever niet uit, anders zou misschien blijken dat de werkelijkheid ze onderuit haalt, daarom trek ik me liever terug in mijn fantasiewereldje. Ik hou niet zo van de concrete werkelijkheid en papa en mama zullen me echt moeten helpen om mijn neiging tot koele gereserveerdheid te overwinnen om me op de minder intellectuele gebieden van het leven te begeven. Anders zou ik er moeite mee kunnen hebben om bv deel te nemen aan feestjes en er liever van de zijlijn naar te kijken. Ik ben best rationeel ingesteld, daarom is het best belangrijk dat papa en mama met laten zien dat gevoelens ook belangrijk zijn, dat tranen geen schande zijn en als papa en mama mijn emotionele behoeften serieus nemen kan ik leren om met gevoelens om te gaan.

Ik leg graag contacten en ben eigenlijk best vredelievend van aard. Ik heb oog voor wat ik met anderen gemeen heb. Ik kom over als iemand die heel lief en soepel in de omgang is, maar die buitenkant stemt niet overeen met mijn binnenkant.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?