dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Woensdag 01-06-2011

In de ochtend lijken we in staat om op een redelijk flexibele manier te opereren. Daarbij bestaat de kans dat je zo flexibel bent dat je van de hak op de tak springt in waar je mee bezig bent.
In de avond om 23:03 vormt zich een Nieuwe Maan in het teken Tweelingen. Zon en Maan maken een samenstand en dat geeft het nieuwe begin van een cyclus aan. Deze cyclus staat in het teken van communicatie en ont-moeten.
Het is het begin van een nieuwe periode, dan is alles in potentie aanwezig en de lichtkracht van de Maan groeit van dag tot dag. Tweelingen is het eerste luchtteken, en geeft een lichte luchtige energie. We worden in staat gesteld om meer uitgaand te zijn in het maken van contact met onze omgeving. Sommige zaken mogen we op een lichtere manier beschouwen. We mogen de humor van een aantal zaken inzien. Deze stand geeft ons ondersteuning wanneer we hongerig zijn naar nieuwe informatie. Het is dus bij uitstek een zeer geschikte stand om aan een studie te beginnen of een voornemen daartoe te formuleren. Omdat er voor alles iets te zeggen is, kunnen we wel wat wispelturig zijn, en wat moeite hebben om tot besluitvorming te komen.
Het is de periode van het zaaien. Dus deze week is uitermate geschikt voor het zaaien van nieuwe ideeën, nieuwe ondernemingen en nieuwe initiatieven. Het is de periode waaraan vernieuwingen ontspruiten.
Nieuwe Maan is evenals Volle Maan vooral voor de Watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen merkbaar. Ontgiften van je lichaam ondervindt ook een mooie energetische ondersteuning van de Nieuwe Maan. In tegenstelling tot de Volle Maan die maakt dat je wat naar binnen gekeerd raakt, geeft Nieuwe Maan juist impulsen om naar buiten te treden.

Even later om 23:16 uur vindt er een gedeeltelijke zonsverduistering plaats op de 11e graad van het teken Tweelingen. Deze Zonsverduistering is gedeeltelijk zichtbaar in IJsland, Groenland, Noord-Canada, Alaska en Oost Siberië en daarmee in de invloed ook op die plaatsen het meest merkbaar.
Overigens volgt er op 1 Juli nog een Zonsverduistering. Het komt slechts een keer per negen jaar voor dat er twee Zonsverduisteringen plaatsvinden binnen een Maand.
De Zon staat voor wie je bent, en een zonsverduistering, vertroebelt het zicht daarop. Dat betekent, met name voor mensen die een bezetting hebben op de elfde graad van Tweelingen dat ze kunnen bemerken niet in verbinding met zichzelf te zijn. Ben je geboren op 1 of 2 Juni, 3 of 4 December, dan maakt je GeboorteZon een directe verbinding met de Zonsverduistering en zal de invloed hiervan dus behoorlijk merkbaar zijn. Ook wanneer je een andere planeet in verbinding hebt met de positie van de Zonsverduistering is dit merkbaar. Je kunt dan bemerken dat je op een wat emotionelere manier reageert dan je normaalgesproken doet. Wanneer je als last hebt van stemmingswisselingen zou je kunnen merken dat je daar in deze periode nog meer last van hebt.
Op wereldniveau heeft deze Zonsverduistering waarschijnlijk een behoorlijke impact. Met name omdat er dus binnen een Maand nog een Zonsverduistering plaatsvindt, kan deze eclips een soort van voorbode zijn, van wat zich in de aankomende Maand nog verder uitbreidt. Als we bezien wat er allemaal plaatsvindt in de wereld zouden er allerlei zaken in een stroomversnelling kunnen komen.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?