dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

woensdag 02-07-2014

We worden ondersteund om ego en gevoel op een lijn te krijgen. Het lijkt erop dat er vandaag alle ruimte is voor gevoelens. Je krijgt energetisch een lichte impuls waardoor je jezelf helemaal in je element voelt. Er komen prettige zaken op je pad.

Het voelt niet prettig of veilig genoeg om je te verbinden. Dat komt omdat het wat moeilijk is om in overeenstemming te komen met de ander. Dat kun je tegenkomen in je een op een relaties en bijvoorbeeld ook in samenwerkingsverbanden. We willen de verbinding wel aangaan, maar we lijken op tegenstellingen te stuiten waardoor dat niet bepaald vlekkeloos verloopt. Het lijkt wel alsof er tijdelijk wat stagnaties te bespeuren zijn waardoor je niet helemaal lekker in je vel zit. Dat kan je eigenwaarde aantasten en onzeker maken. Hierdoor zou je de neiging kunnen hebben om je wat minder open te stellen voor je omgeving, of juist van alles te gaan doen om maar een stukje waardering te ontvangen. En ook al spreek je dat niet uit, het is wel degelijk voelbaar voor die ander. Want je energie straalt uit hoe je je voelt. Omdat het absoluut niet prettig voelt, zullen de meesten zich inspannen om dit onprettige gevoel te doen afnemen. Ontmoetingen kunnen je van je stuk brengen. Heb je vandaag een belangrijke ontmoeting, trek je, als het kan, eerst even terug, spreek jezelf toe, pep jezelf op en stap er dan op af. Er wordt gevraagd om samenwerking en dat is misschien iets teveel gevraagd. Mogelijk bemerken we op enig moment dat we ons wat teveel laten meevoeren op de noden van de ander, en onszelf daarin een beetje verliezen. Probeer bewust contact te maken met jezelf, zodat je je eigen noden niet uit het oog verliest. Gevoelens kunnen alle kanten opschieten en dat kan een behoorlijke onrust geven. De uitdaging is in actie te komen om gevoelens met elkaar in overeenstemming te brengen, en dat kan een innerlijk en/of uiterlijk proces zijn. Je mag jezelf dus op waarde schatten, en je omgeving zelfverzekerd tegemoet treden. Je mag vanuit eigenwaarde de ontmoeting en verbinding aangaan. Er hangt een behoorlijk spanning in de lucht rondom dit thema. Dat betekent dat we op allerlei manier uitgedaagd kunnen worden om in beweging te komen. Dus het is belangrijk om extra alert te zijn. Door de spanningen die de situatie met zich meebrengt kun je haast niet anders dan in beweging komen, in de hoop dat de sfeer daarmee wat meer ontspannen wordt en het gevoel wat prettiger.

We kunnen bemerken dat we volledig ondersteund worden om de diepte in te gaan. Met de ander, maar ook met onszelf. Dat kan af en toe heel confronterend zijn, maar dat geeft uiteindelijk wel weer ruimte tot een stukje zelfkennis en transformatie. We krijgen te maken met een daadkrachtige energie, die ons in staat stelt om contact te maken met dieper gelegen zaken binnen in onszelf. De behoefte om de confrontatie aan te gaan uit zich waarschijnlijk vooral in de richting van de ander. Daarmee maak je niet zo makkelijk vrienden. We worden energetisch ondersteund om aan de slag te gaan, of beter gezegd om overtollige zaken op te ruimen of aan de kant te zetten. Vandaag krijgen we de mogelijkheid om contact te maken met onze innerlijke Bron, het Goddelijke in onszelf, en dat ook uit te stralen naar onze medemensen. We kunnen bemerken dat we erg snel voorwaarts willen, en daarbij de neiging hebben om alles wat ons in de weg staat te ontlopen. Toch is het belangrijk dat we juist nu de tijd nemen om de obstakels op ons pad eens goed onder de loep te nemen. Vanuit terughoudendheid en afwachtendheid zou je de neiging kunnen hebben om de impulsen die je hebt te negeren. Het valt ook niet mee om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Weet daarbij wel dat als je het laat liggen het volgende keer in meer heftigheid kan terugkomen. Wat houdt je precies tegen? En waarom? Ondanks aarzeling zou je er goed aan doen om mee te gaan in de energie van het moment en over te gaan tot emotionele schoonmaak en opruiming. Wie durft? Er is behoefte om de confrontatie aan te gaan. Waarschijnlijk heb je vooral de neiging om dat richting de ander te doen. Daarmee maak je niet zo makkelijk vrienden. Je doet er beter aan om naar je zelf te kijken en te bezien welke puntje jij nog op die “I” mag zetten. Er is vandaag volop ruimte om elkaar te raken in de diepten van onze ziel. Deze energie heeft er mee te maken dat we klaargestoomd worden om bestaande structuren los te laten, en zaken te beperken tot de kern, om van daaruit weer nieuwe structuren te kunnen ontwikkelen. Vandaag krijgen we de mogelijkheid om contact te maken met onze innerlijke Bron, het Goddelijke in onszelf, en dat ook uit te stralen naar onze medemensen. Laat je hart spreken vandaag!

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?