dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Zaterdag 03-05-2008

De dag heeft een wat zware energie. Vandaag staat Saturnus even stil, om de overgang te maken van een achterwaartse beweging (retrogradeloop) naar een voorwaartse beweging.
Deze voorwaartse beweging blijft gedurende de rest van het jaar. Eind december gaat Saturnus wederom achterwaarts. Dat betekent dat er allerlei remmende factoren weg kunnen vallen. Met Saturnus retrograde worden we uitgedaagd om onze innerlijke houvast te herstructureren, en wanneer Saturnus weer vooruit gaat lopen, bemerken we dat we onze nieuwgevonden structuren kunnen gaan uitdragen naar buiten toe. Ondanks een stukje weerstand breekt nu toch echt een periode aan waarin we een opschoning kunnen gaan maken in de bestaande structuren, regels en wetten. We kunnen te maken krijgen met allerlei nieuwe wetten en regels, op allerlei gebied, in een poging de bestaande structuren te behouden. Toch zullen we merken dat we deze oude structureren steeds meer loslaten, om plaats te maken voor nieuwe manieren.
Mensen geboren in eind augustus (vroege maagden dus) kunnen eindelijk weer opgelucht ademhalen. Tot eind juli, kunnen zij persoonlijk nog wel een remmende factor ervaren. Maar dat geeft hen ook de mogelijkheid om hun grenzen, daar waar nodig bij te stellen. En vanaf eind juli, begin augustus, kunnen, met name, deze mensen bemerken, dat alles wat minder zwaar gaat worden.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?