dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Maandag 07-01-2013

Je zou kunnen bemerken dat allerlei zaken een positieve ont-wikkeling inslaan. We kunnen de energie dan ook licht ontspannen benaderen en beleven. Een positieve impuls ondersteunt ons in de communicatie. We worden energetisch ondersteunt om onze gevoelens te verwoorden. Dus dat geeft ons de gelegenheid om tot mooie gesprekken met elkaar te komen, waarin we elkaar ook de ruimte bieden. Gevoel en verstand lijken elkaar prima te verstaan, en de vertaalslag naar buiten toe te kunnen maken. Het voelt prettig om met elkaar in contact te treden en tot uitwisseling te komen. Wanneer we meevaren op de stroom van de energie kunnen we bemerken dat we in staat om onze gevoelsprocessen op een juiste manier te verwoorden. We voelen ons door de kosmische energie ondersteunt de stap te wagen. Prettige gesprekken komen op ons pad. Mooie momenten dienen zich aan. Er is behoefte aan diepgang om tot inzichten te komen. Wanneer je dat positief inzet kan dat helpen om meer structuur aan te bieden. Er bestaat echter ook een kans, dat je blijft hangen in een pessimistisch gevoel. Wees dus niet te hard en zwaar op de hand.

Verschillende planeetkrachten verenigen zich. Hierdoor wordt hun individuele werking gekleurd door elkaars werking. Dat betekent dat beide inhouden tijdelijk even samenwerken en dat kan positief of minder positief uitpakken afhankelijk van de betrokken planeten. Deze verbinding kan innerlijk uitwerken of je kunt hem tegenkomen in interactie met je omgeving. De planeten waar het nu om gaat zijn Maan en Saturnus. Maan is de planeet die in verband gebracht wordt met waar je je prettig bij voelt en het zachte, moederlijke, en Saturnus is de planeet die in verband gebracht wordt met verantwoordelijkheid en plichtplegingen, het harde, vaderlijke. Nu deze twee krachten zich tijdelijk samenvoegen kan dat betekenen dat het goed voelt om veel energie in verantwoordelijkheden en plichtplegingen te steken. Daarmee is er weinig ruimte tot het delen van gevoelens en emoties. We lijken de neigen te hebben daarin een beetje hard voor onszelf te zijn. Daarmee verwachten we mogelijk ook iets te veel van de ander. Het leven kan tijdelijk even wat zwaar en donker aanvoelen, alsof het alleen maar bestaat uit allerlei zaken waar het woord moeten voor staat. Ga voor jezelf eens kijken wat je werkelijk allemaal moet, en van wie en waarom? Om het wat lichter te maken kun je kijken waar het moeten vervangen kan worden door het mogen. Dat schept misschien net de nodige ruimte. Ook is het van belang vandaag op tijd je grenzen aan te geven. En deze ook zelf te respecteren. Je kunt nu eenmaal niet alles. Het is een prachtige dag om energie te stoppen in een stukje herstructurering en het stellen van grenzen ontspanning en luchtigheid in het leven. Lach eens wat vaker, dan zul je zien dat je zaken beter kan relativeren, en dan worden zaken al snel een stuk minder zwaar. Met Maan en Saturnus in het teken Schorpioen kan dat betekenen dat de druk die je voelt kan behoorlijk zwaar zijn. Wanneer je de grenzen van je kunnen niet in de gaten houdt kun je jezelf behoorlijk tegenkomen. Het lijkt alles of niets te worden vandaag. Wanneer frustraties te hoog oplopen omdat je het gevoel hebt geen kant uit te kunnen, zou je behoorlijk confronterend uit de hoek kunnen komen, teneinde de spanning enigszins te ontladen. Er is een neiging om vooral niet te laten zien wat je werkelijk beroerd. Wees niet zo hard voor jezelf.

We krijgen alle ruimte om onze gedachten te ordenen en daar waar nodig te herstructureren. We zijn behoudend en terughoudend in gesprek en communicatie. Dat kan een gevoel vanuit jezelf zijn, dat kan net zo goed uit je omgeving komen. We krijgen situaties op ons pad die ons vragen om erg bedachtzaam te zijn in wat we zeggen. Soms is het zelfs beter om te zwijgen. Er zou dus behoefte kunnen zijn aan een stukje verstilling. Dat geeft ruimte om de innerlijke communicatie aan te gaan. Soms is het beter de woorden los te laten en slechts te ervaren wat is, zodat we alleen maar hoeven te zijn. Niks meer en minder. We kunnen wat zwaar en pessimistisch zijn in onze gedachten. Er is een diepgaande behoefte tot herstructurering. Er is een kans dat je blijft hangen in somberheid, wees dus niet te hard en zwaar op de hand.

Vandaag maakt de planeet Mars een harmonische aanraking met de planeet Pluto. Mars heeft onder andere te maken met assertiviteit en voor jezelf opkomen en Pluto is de planeet die te maken heeft met transformatie en kan allerlei zaken totaal op zijn kop zetten. Ook bij positieve verbindingen met Pluto kan het behoorlijk pittig ervaren worden. Dat komt omdat Pluto behoorlijk rigoureus kan werken. Er spelen processen die te maken kunnen hebben met het transformeren van boosheid. Dat kan betekenen dat ook oude boosheid getriggerd wordt om tot ontlading te komen. Daarmee kunnen reacties veel heftiger uitvallen dan ze eigenlijk zouden moeten zijn. Wanneer je gewend bent je boosheid in te slikken, kun je dus bemerken dat er zaken geprikkeld worden waardoor niet alleen de boosheid van het moment eruit komt. Maar dat deze gevolgd wordt door een hele lading die zich daaraan vasthoudt om eindelijk ook geuit te mogen worden. Das heel heftig. Tegelijkertijd ruimt het ook erg lekker op. En wanneer dit her-kenbaar is voor je, zul je ook beseffen dat het nodig is om een aantal zaken achter je te kunnen gaan laten. Op die manier komt er weer ruimte voor andere zaken. Onze daadkracht lijkt enorm, en we doen er alles aan de boel onder controle te houden. Daarbij schuwen we de confrontatie niet. Je kunt daar enige vraagtekens bij zetten. Want ook al schuwen we de confrontatie met de ander niet, betekent dat niet automatisch dat je de confrontatie met jezelf aandurft. Zou je dat doen, kun je erg ver komen in verwerking van oud zeer. Je loopt echter de kans een en ander met veel kracht vooral bij de ander te leggen. Wat je bij je ander legt, is niet van jezelf nietwaar? Er kan een neiging bestaan om tegen wat heilige huisjes aan te trappen, soms moet er nu eenmaal eerst ruimte gemaakt worden voor nieuwe zaken, voordat deze ook werkelijk vorm kunnen krijgen. Het is tijd voor verandering, maar waarschijnlijk zal dat niet zonder slag of stoot gaan.

We worden ondersteunt om ego en gevoel op een lijn te krijgen. Het lijkt erop dat er vandaag alle ruimte is voor gevoelens. Je krijgt energetisch een lichte impuls waardoor je jezelf helemaal in je element voelt. Er komen prettige zaken op je pad. Daarbij is er een neiging om zaken op een pessimistische manier in te schatten.

Er zit in de avond een pittige spanning in de lucht waardoor de aandrang ontstaat om iets te doen zodat het wat ontspannen wordt. Dit betekent dat deze spanning ingezet kan worden om voorzichtig tot actie over te gaan. Het kan dus een aanzet zijn om een kleine vooruitgang te boeken. Daarvoor moeten er eerst wat zaken overwonnen worden. Deze verbinding kan innerlijk uitwerken of je kunt hem tegenkomen in interactie met je omgeving. De energie om alles te doen wat je moet doen, lijkt enigszins te ontbreken alhoewel je dat zelf misschien niet echt in de gaten hebt in eerste instantie. Daarbij gaat er aardig wat aandacht en energie naar allerlei plichtplegingen en verantwoordelijkheden. Moeheid kan zich aan je opdringen. Luister goed naar je lichaam. Het is als een auto: wanneer de energie op is, moet je eerst bijtanken voor je weer verder kunt. Waarschijnlijk heb je het idee dat je het allemaal wel kunt bolwerken, waardoor je minder neiging hebt om dat ook werkelijk te doen. Je zou kunnen bemerken dat je eigenlijk diep vanbinnen een groeiende behoefte hebt om tot een stukje herstructurering te komen. Op de momenten dat we zover zijn dat we kunnen zeggen: ”dit ben ik, take it or leave it”, gaat ons geweten ons parten spelen. Het is alsof een stemmetje binnenin ons fluistert: ”he, joh, doe even normaal, stel je niet zo aan. Doe maar gewoon, dat is gek genoeg”. De uitdaging is om je plek in te nemen en jezelf te laten zien, zonder dat je jezelf geweld aan doet. Dus probeer de balans een beetje te vinden. Daar waar je de neiging hebt om uit de band te springen en af te wijken van de norm, word je behoorlijk teruggefloten door de omgeving.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?