dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Zaterdag 09-04-2011

Vandaag begint Pluto aan zijn retrograde loop die tot 16 september 2011 zal duren. Dat betekent dat zijn werking naar binnen gekeerd wordt. Pluto is momenteel erg voelbaar voor de hele wereld. (Zie Pluto in Steenbok)
Een Pluto retrograde periode is zeer geschikt voor het aanpakken van vervuiling en verspilling die onszelf als persoon maar ook onze omgeving en leefgebieden aantasten.
Dat betekent dat het tijd is voor de mensheid en onze Aarde om te ontgiften. Vervuiling van lichaam geest en omgeving kan worden opgeruimd. Pluto is de planeet van transformatie en regeneratie, en brengt verborgen zaken aan het licht die we liever niet onder ogen willen zien. We worden uitgedaagd om alles in een groter perspectief te plaatsen in onze levensprocessen in plaats van ons te richten op kleine details. Pluto retrograde geeft de kracht om de confrontatie met diepgaande innerlijke processen aan te gaan. Maar zoals je hopelijk weet hebben we allemaal een vrije wil, en dat geeft ons dus ook de kracht om zaken er juist onder te houden, en niet toe te laten. Het is aan iedereen persoonlijk welke richting hij/zij hierin kiest. Het aangaan van de confrontatie geeft ons echter wel weer nieuwe ruimte voor nieuwe zaken, nadat we oude zaken hebben opgeruimd. Door de confrontatie uit de weg te gaan, lijken we voor dat moment even geen last te hebben van wat er op diep innerlijk niveau nog speelt. Maar door het niet te zien, verdwijnen zaken niet, en blijf je ze uiteindelijk met je meezeulen. Ga de uitdaging aan, om schoon schip te maken, en je ziel op te ruimen en te ontdoen van overbodige zaken.
Pluto, de planeet van regeneratie helpt ons om onze geheime kanten naar boven te brengen, die we liever niet onder ogen willen zien. Pluto vraagt ons om in een breder perspectief te kijken naar het proces van het leven in plaats van te focussen op een klein onderdeel in tijd of ruimte.
We krijgen als het ware toestemming en medewerking van de Kosmos om op wat voor manier dan ook “uit de kast te komen”.
Verborgen zaken worden transparanter en komen nu wat makkelijker aan de oppervlakte.
Mensen die geboren zijn op 28, 29 of 30 december kunnen met name deze stand heel erg voelen. Voor deze mensen maakt Pluto namelijk een samenstand met hun GeboorteZon. Ben je geboren op 28, 29 of 30 juni dan wordt er een spanningsverbinding gemaakt tussen je GeboorteZon en Pluto. Deze is enorm voelbaar en gaat met meer nog spanning gepaard. Deze mensen kunnen letterlijk en periode van puinruimen ervaren, waarbij het niet ondenkbaar is dat er onbewuste of onverwerkte inhouden naar boven komen, zodat deze herkent, geaccepteerd en getransformeerd mogen worden, om jezelf daarna opnieuw geboren te voelen, en een nieuw begin te kunnen maken, zonder ballast uit het verleden. Het is meestal een zwaar proces, dat zich over een langere periode uitspreidt. Wie de moed heeft het aan te gaan, wordt dat absoluut voor beloond!
In de avond kunnen we veel inspiratie hebben en nieuwe initiatieven en ideeën worden geboren in gesprek tot elkaar. De uitwisseling met elkaar werkt als het ware als een brainstorm, waardoor je van het ene idee in het andere kunt rollen.
Een kleine kanttekening is dat de meesten van ons het hart op de tong hebben. Daarmee zou je dingen kunnen zeggen, waar je je tong bij had willen afbijten. Probeer dus zo goed en zo kwaad als het gaat niet meteen alles te zeggen wat er in je opkomt, want ook woorden kunnen pijnlijk zijn. En iets dat je eenmaal gezegd hebt, blijft vaak toch behoorlijk hangen.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?