dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Maandag 11-01-2010

Vandaag maakt Zon in Steenbok een samenstand met Venus. Daarmee worden we energetisch ondersteund om relaties op een nieuw niveau vorm te geven. We mogen onze relaties een vastere vorm geven. Dat betekent dat het wellicht ook nodig is om de structuur van onze belangrijke relaties te herzien. Op het moment dat je het gevoel hebt, dat de rolverdeling niet voldoet, is dit een prachtig moment om zaken open te breken en veranderen.
Niet alle relaties zitten hetzelfde in elkaar. Mijns inziens zouden we moeten streven naar gelijkwaardigheid in relaties. Jammer genoeg is het nog vaak anders. Wanneer je daar meer over wilt weten, zou je je eens kunnen verdiepen in de Dramadriehoek zoals deze in Transactionele Analyse gebruikt wordt. Kort gezegd kun je binnen een relatie een aantal rollen spelen (aanklager, redder, slachtoffer), waarbij jij en je partner van rol kunnen wisselen. Wanneer je in deze driehoek zit kun je bemerken dat er niet op gelijkwaardige wijze gecommuniceerd wordt, een van de twee een negatieve persoonlijke waarde toegekend wordt, een van de twee wordt in persoonlijke groei c.q. ontplooiingsmogelijkheden in de weg gestaan. Door deel te nemen aan deze rolverdeling manipuleren wij elkaar in een van de rollen. Dus kijk vandaag eens hoe jouw relatie ervoor staat en of dat voldoet voor jou en je partner. Wanneer je het idee hebt dat jullie in de Dramadriehoek zitten, kan een goed gesprek mogelijk een begin zijn tot verandering. Als je het niet samen kunt, zou je hulp kunnen inroepen van een counsellor.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?