dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Vrijdag 12-12-2008

Vandaag verhuisd de planeet Mercurius iets voor het middaguur. Na zijn bezoek aan het teken Boogschutter, is de eer nu aan het teken Steenbok. Daar waar Mercurius in Boogschutter staat voor optimisme, en veelpraterij, soms richting grootspraak, staat Mercurius in Steenbok, voor een veel behoudender manier van communiceren en uitwisselen. We worden ondersteund om ons wat voorzichtiger uit te drukken, en rekening te houden met de omgeving daarin. Voor sommigen zal het betekenen, dat ze zich wat terugtrekken in het communicatieproces. We kunnen even wat minder behoefte hebben aan uitwisseling, en wellicht zelfs wat behoefte hebben om de stilte in onszelf op te zoeken. Eigenlijk dus een mooi moment voor contemplatie en zelfreflectie.
Vandaag staat de Maan dichtbij onze Aarde, en is haar invloed dus extra voelbaar. De Volle Maan die rond 17:38 uur gevormd wordt zal dus extra voelbaar zijn. Met name voor de watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen. Deze Volle Maan wordt gemaakt door het oppositieaspect dat Maan in Tweelingen, maakt met Zon in Boogschutter. Zon wordt dus helemaal belicht gedurende dit aspect. Twee weken terug was er een Nieuwe Maan in Boogschutter, die ons in contact heeft gebracht met onze behoefte tot ontwikkeling en persoonlijke groei. Boogschutter is optimistisch en kan af en toe wat naïef zijn. Er werden ons mogelijkheden aangereikt om onze grenzen te verleggen en onze blik op de horizon te richten. Denken en handelen volgens onze mogelijkheden in plaats van onze beperkingen. Wanneer we hiervoor twee weken geleden inderdaad de zaadjes hebben geplant mogen we nu gaan oogsten. Bij de Nieuwe Maan speelde Mars een rol, en ook nu weer is Mars van de partij. Hierdoor is er grote energetische ondersteuning om daadkrachtig te kunnen optreden in toekomstgerichtheid, grensverleggende zaken en persoonlijke groei en ontwikkeling. Vandaag spelen echter ook de Planeten Saturnus en Neptunus een rol in deze constellatie. Saturnus, de behoudende inhoud, die maar met moeite tot veranderingen kan komen, en zaken liever bij het oude wil houden, ligt een klein beetje dwars vandaag. Met andere woorden, de behoefte om uit te breken en nieuwe kansen te zien en te nemen is erg groot, maar we kunnen hierbij wat last krijgen van ons geweten. Op zich kan dat wat minder positief ervaren worden, maar het geeft ons wel even een kleine rem, om niet te hard van stapel te lopen. Saturnus houdt ons bij de les, en laat ons de realiteit niet uit het oog verliezen. Neptunus, vergroot het idealisme. Met name een stukje spirituele ontwikkeling en groei wordt enorm gevoed door de prachtige driehoek die Neptunus met deze Volle Maan maakt. Neptunus kan wat de neiging geven om zaken door een roze bril te zien, dus is het nog niet zo gek dat Saturnus zijn invloed laat gelden.
Naast deze verbinding, speelt er vandaag nog het een en ander.
Vooruitlopend op de Volle Maan, kunnen we bemerken dat we enorme drang hebben om ons te laten gelden, en daarbij is het niet ondenkbaar dat we erg rigoureus zouden kunnen zijn in bepaalde zaken.
Na de Volle Maanstand kunnen er nog wat verbale confrontaties volgen. Vandaag krijgen we dus veel mogelijkheden om onze inzichten te verruimen en verdiepen.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?