dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Maandag 17-12-2012

Een zeer lichte positieve invloed zorgt voor meegaandheid en dat kan een zetje in de goede richting geven. Je zou kunnen bemerken dat allerlei zaken een positieve ont-wikkeling inslaan. We kunnen de energie dan ook licht ontspannen benaderen en beleven. Alsof het een klein beetje vanzelf de goede kant op gaat. Daarbij is enige oplettendheid geboden. Er kan toch nog wat twijfel zijn om een stap te wagen. Je zou namelijk kunnen denken dat er weinig tot geen inspanning meer nodig is, om je resultaten te boeken. Daarmee loop je de kans enigszins afwachtend te zijn, omdat alles als vanzelf lijkt te gaan. En daarmee zou je een beetje naast je doel schieten. Dat het meezit, betekent niet dat je het zonder inspanning op zijn beloop kunt laten. Volg de energie vandaag, en je zult merken dat dit resultaat geeft. Deze verbinding kan innerlijk uitwerken of je kunt hem tegenkomen in interactie met je omgeving. We krijgen alle ruimte om onze gedachten te ordenen en daar waar nodig te herstructureren. We zijn behoudend en terughoudend in gesprek en communicatie. Dat kan een gevoel vanuit jezelf zijn, dat kan net zo goed uit je omgeving komen. We krijgen situaties op ons pad die ons vragen om erg bedachtzaam te zijn in wat we zeggen. Soms is het zelfs beter om te zwijgen. Er zou dus behoefte kunnen zijn aan een stukje verstilling. Dat geeft ruimte om de innerlijke communicatie aan te gaan. Soms is het beter de woorden los te laten en slechts te ervaren wat is, zodat we alleen maar hoeven te ZIJN. Niks meer en minder. Er is ruimte om voorbij de grenzen te denken en te handelen. Het lijkt alsof je intuïtief precies weet welke stappen je mag maken en hoe je daar vorm aan mag geven. Dit zou een eerste aanzet kunnen geven tot (zakelijk) succes in de toekomst. Deze verbinding is in totaal drie keer gemaakt. Dit is de laatste. Op 3-11-2012 en 8-11-2012 waren de voorgaande. Wanneer verbindingen meerdere keren tot stand komen kun je in zo’n cyclus een soort van voortgang zien van het thema waar een en ander om draait. Daarbij zet de eerste aanraking het in werking, en elk volgend contact geeft een voortgang aan. Hoe dat precies uitwerkt voor jou persoonlijk is afhankelijk van je persoonlijke horoscoop. In het algemeen heeft deze cyclus te maken met uitwisseling, communicatie het stellen van grenzen en herstructurering. Mogelijk heeft deze cyclus daar uiteindelijk inzicht in gegeven en daarmee een aanzet tot die verandering.

Een zeer lichte positieve invloed zorgt voor meegaandheid en dat kan een zetje in de goede richting geven. Je zou kunnen bemerken dat allerlei zaken een positieve ont-wikkeling inslaan. We kunnen de energie dan ook licht ontspannen benaderen en beleven. Alsof het een klein beetje vanzelf de goede kant op gaat. Daarbij is enige oplettendheid geboden. Er kan toch nog wat twijfel zijn om een stap te wagen. Je zou namelijk kunnen denken dat er weinig tot geen inspanning meer nodig is, om je resultaten te boeken. Daarmee loop je de kans enigszins afwachtend te zijn, omdat alles als vanzelf lijkt te gaan. En daarmee zou je een beetje naast je doel schieten. Dat het meezit, betekent niet dat je het zonder inspanning op zijn beloop kunt laten. Volg de energie vandaag, en je zult merken dat dit resultaat geeft. Deze verbinding kan innerlijk uitwerken of je kunt hem tegenkomen in interactie met je omgeving. Vandaag ontvangen we een positieve energie, waardoor we in de gelegenheid gesteld worden om tot diepgaande gesprekken te komen en onze gedachten letterlijk te hervormen en te transformeren. We kunnen tot zeer diepe inzichten komen. Er is ruimte om je diepere zielenroerselen te verwoorden. Dat hoeft overigens niet aan iemand anders te zijn. Deze stand is uitermate geschikt om dat soort zaken toe te vertrouwen aan het papier. Er wordt heel voorzichtig ruimte geboden tot een stukje diepgang en confrontatie. Wanneer je ergens door geraakt wordt kun je je afvragen waarom dat gebeurd. Vaak hebben wij mensen de neiging om dingen bij de ander te leggen, maar er zit in elke situatie en onze reactie daarop ook een boodschap voor onszelf in. Opmerkingen kunnen heftiger en scherper overkomen dan de bedoeling is. Er kunnen confronterende uitspraken gedaan worden. Dat gebeurt niet uit een intentie om te kwetsen, maar kan wel zo ervaren worden. Mooie woorden en spraakwatervallen voldoen niet. Het is tijd om woorden om te zetten in daden. Dus de handen mogen uit de mouwen gestoken worden om tot resultaat te komen.

Er staan twee planeetkrachten lijnrecht tegenover elkaar. Hierdoor wordt hun individuele werking gekleurd door elkaars werking. Ze kunnen niet met elkaar door een deur, maar ze moeten wel als het ware. Dat betekent dat beide inhouden elkaar tijdelijk tegenwerken en dat kan voor een behoorlijk spanningsveld zorgen, afhankelijk van de betrokken planeten. De spanning is bijzonder groot. De uitdaging is dan ook om in beweging te komen. Dat is de enige manier om de spanning te doorbreken en verminderen. Deze verbinding kan innerlijk uitwerken of je kunt hem tegenkomen in interactie met je omgeving. De planeten waar het nu om gaat zijn Mercurius en Jupiter. Mercurius is de planeet die onder andere in verband gebracht wordt met communicatie en contacten, en Jupiter is de planeet die onder andere in verband gebracht wordt met optimisme en vertrouwen. Dat betekent dat deze twee elkaar werking op een gespannen manier beïnvloeden. We kunnen wat moeite hebben om op een positieve manier met elkaar in verbinding te treden. De vooruitgang in communicatie en contact lijkt te stagneren. Het lijkt een dag waarop we ons niet makkelijk kunnen focussen, concentratie lijkt weg te stromen. We kunnen onze aandacht wat moeilijker vasthouden. Waar je van de ene kant behoefte hebt om bij de feiten te blijven wil je tegelijkertijd van de andere kant juist voorbij die feiten kijken op zoek naar het groter geheel. Dat betekent dat gesprekken kunnen ontaarden in behoorlijke discussies met welles nietes spelletjes. Daar waar de een zijn mening niet kan vormen zonder input van de omgeving omdat voor alle standpunten iets te zeggen valt, kan de ander een zeer stevige mening hebben, en die zodanig uitdragen dat het welhaast wordt opgelegd als een voldongen feit. Dit brengt je ertoe om in actie te komen en een soort van balans tussen deze twee inhouden bereiken door daar waar nodig wat water bij de wijn te doen. De spanning kan ook voelbaar zijn op zakelijk gebied, en biedt daarmee tegelijkertijd nieuwe kansen, mits je in actie komt. Dat kan voor gespannen momenten zorgen, en een mentale onrust teweegbrengen, die we niet goed kunnen plaatsen. Er hangt onweer in de lucht. Letterlijk of figuurlijk. Met Mercurius in Boogschutter en Jupiter in Tweelingen kun je bemerken dat er behoefte is om zaken op een groter niveau te begrijpen en in een bredere context te plaats. Van de andere kant is er moeite om tot een eigen visie op een en ander te komen. Ook lijkt de aandacht die nodig is om dat groter geheel te snappen weg te sijpelen. De neiging bestaat om je door zaken heen te bluffen of je er met een luchtige opmerking of een grapje vanaf te willen maken.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?