dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Vrijdag 18-07-2008

Rond de klok van 10.00 uur, wordt er namelijk weer een Volle Maan gevormd. Dat betekent dat Zon en Maan 180 graden van elkaar verwijderd staan en zich dus lijnrecht tegenover elkaar bevinden. Met Zon in het gevoelsmatige en kwetsbare teken Kreeft, en Maan in het verantwoordelijke en soms harde teken Saturnus, wacht ons een nieuwe uitdaging.
In deze periode worden we ertoe aangespoord om allerlei zaken die betrekking hebben op het thema, huis, thuis, gezinssituatie (of het ontbreken daarvan) onder de loep te nemen.
We mogen misschien zelfs wel wat meer thuiskomen bij onszelf, en daar een stukje geborgenheid en veiligheid vinden, diep in onszelf.
We mogen kijken naar onze mogelijkheden op deze thema’s en hoeven ons niet tegen te laten houden door wat wij als beperkingen zien. Volle maan is oogsten wat je de afgelopen periode gezaaid hebt. Wanneer we onszelf de afgelopen periode gevoed hebben in onze veiligheid en geborgenheid, dan zullen we merken dat we daar nu de vruchten van mogen plukken. Een positieve kijk op jezelf en je omgeving in de afgelopen periode, geeft je nu de ruimte tot een stukje herstructurering en vormgeving.
Mensen die gevoelig zijn voor de maanfasen, zullen haar invloed ongetwijfeld merken. Zij zijn in deze periode extra gevoelig voor stemmingswisselingen. Melancholie, afsluiting in jezelf, maar ook criminaliteit nemen toe onder volle maan. Dus je doet er goed aan om een beetje op te letten in welk gezelschap je je begeeft gedurende de Volle Maan.
Wanneer je in het bezit bent van edelstenen, is dit een mooi moment om je edelstenen te reinigen en op te laden. Je kunt ze ingraven in de grond en ze de volgende ochtend weer uitgraven.
In de avonduren kunnen we bemerken dat de energie en sfeer wat onrustig worden. WE kunnen vlinders in onze buik voelen en meegevoerd worden op een roze wolk vol romantische momenten. Hartstocht lijkt op te laaien en geeft ons een positieve spanning mee.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?