dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Maandag 21-03-2011

Net na middernacht om 0:21 uur verhuist onze goudkleurige Zon naar het teken Ram, het eerste teken van de dierenriem. Dit is het officiële begin van een nieuw jaar, een nieuw jaargetijde. De lente gaat beginnen!!Zon Weg met somberheid en donkere dagen. We laten de duisternis voorlopig even achter ons en gaan het licht tegemoet. Het is weer tijd voor de natuur om te ontluiken.
Vanuit het gevoelsmatige teken Vissen, hebben we kunnen werken aan onze gevoelsprocessen en ons spirituele bewustzijn. Zon in Ram geeft ons ruimte om nieuwe zaken te ondernemen, en om af en toe wat impulsiever te zijn. We zijn gericht op actie en nieuwe zaken. Ram luidt een tijd in met nieuwe energieën en impulsen. Het is tijd voor actie. Komende vanuit contemplatie mogen we nu gaan staat voor onszelf en wat we waard zijn. Nieuwe initiatieven krijgen de kans om het licht te zien. Onze daadkracht lijkt toe te nemen. Wat sluit dat mooi aan bij het begin van de lente hè? Toch kunnen we soms iets te hard van stapel lopen, dus houdt het koppie erbij. Soms is het goed om iets eerst te overdenken voor je je ergens volledig in stort. Eerst denken dan doen is het motto dat we ons ter harte mogen nemen. En daarmee kunnen we misschien veel ongemak voorkomen.
Rond 13:30 maken Zon en Uranus een samenstand in het teken Ram. Vernieuwende impulsen kunnen op een plotselinge manier op ons pad komen. Voor mijn gevoel is deze stand ook van invloed op wat er op dit moment in de wereld gebeurt. Met betrekking tot Japan en Libië, zouden er wat onverwachte wendingen kunnen plaatsvinden… Ik houd eerlijk gezegd mijn hart vast.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?