dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Donderdag 26-06-2014

We kunnen de energie licht ontspannen benaderen en beleven. We lijken redelijk moeiteloos contacten aan te kunnen gaan vandaag. Daarbij kunnen we ook wat makkelijker de eerste stap zetten op dat gebied. We krijgen de gelegenheid om contacten te leggen die meer mogelijkheden op ons pad brengen. Het zou een prima moment zijn om te netwerken en je kansen te vergroten. In gesprekken stralen we een lichte mate van optimisme en vertrouwen uit. Daarmee loop je een kleine kans je vanuit naïviteit te laten inpakken door mooie praatjes. Bekijk je een en ander op een rationele manier zie je reële kansen en concrete mogelijkheden. Dat geeft een licht positieve ondersteuning die met name op zakelijk vlak een voorzetje kan geven. Er kunnen mooie (zakelijke) kansen en uitdagingen op ons pad komen. De succesfactor wordt ondersteund vandaag. Dat betekent dat er goede kans van slagen is op wat je onderneemt. Overtuigingskracht en een grote mate van zelfverzekerdheid kunnen helpen om opdrachten binnen te halen, of kansen aangeboden te krijgen. Je kunt nog zo zeker zijn van je zaak, wanneer je die boodschap niet met verve en kracht kunt uitdragen blijf je waarschijnlijk de enige. Het lijkt erop dat we ondersteund worden om anderen te enthousiasmeren en warm te krijgen voor onze ideeën. We ontmoeten goede gezindheid, optimisme en vertrouwen. Daarin liggen letterlijk of figuurlijk de basis ingrediënten voor een zeer succesvolle onderneming. Daarbij is het belangrijk ook echt in jezelf en/of je plan te geloven

Verschillende planeetkrachten verenigen zich. Hierdoor wordt hun individuele werking gekleurd door elkaars werking. Dat betekent dat beide inhouden tijdelijk even samenwerken en dat kan positief of minder positief uitpakken afhankelijk van de betrokken planeten. De planeten waar het nu om gaat zijn Maan en Mercurius. Maan, is de planeet die in verband gebracht wordt met dat waar je je prettig bij voelt en Mercurius is de planeet die in verband gebracht wordt met alle vormen van communicatie. Nu deze twee krachten zich tijdelijk samenvoegen kan dat betekenen dat we de gelegenheid krijgen om gevoelsmatige zaken in woord, schrift of gebaar uit te dragen. Met andere woorden, we mogen delen wat ons gevoelsmatig bezig houdt. Dat betekent niet per definitie dat het daarmee allemaal erg zwaar wordt. Integendeel, we kunnen bemerken dat we een en ander behoorlijk rationeel kunnen benaderen. En dat is wel zo prettig want dan stel je je wat minder kwetsbaar op. We kunnen bemerken dat we wat milder gestemd zijn. We zijn ontvankelijker voor de boodschappen die ons onbewuste voor ons heeft. Mogelijk worden we geconfronteerd met behoorlijke files, en worden we ons nog eens extra bewust van de problemen rondom onze infrastructuur. In ons leven van jachten en jagen, zien we het mogelijk wel als een mooi moment van verstilling, in plaats van als een bron voor voortdurende irritatie. Dus mocht je op dat moment in de file staan, probeer dan eens te genieten, van de mogelijkheid om letterlijk even stil te staan, bij het gehaast van alledag. Zorg dat je wat ontspannende muziek in de auto hebt liggen, en in plaats van je opgefokt te voelen omdat je niet vooruitkomt, geniet dan even van de ruimte om stil te staan en tot rust te komen. Het voelt vandaag goed om duidelijk te zijn in onze communicatie. We worden ondersteund om gevoelens te verwoorden.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?