dagkompas

DagKompas

De daghoroscoop beschrijft de algemene sfeer en energie van de planeten op een bepaalde dag en geeft je daarmee een astrologisch DagKompas. Hoe dat voor jou persoonlijk uitwerkt is afhankelijk van de persoonlijke geboortehoroscoop.

 

Zondag 31-01-2012

Vandaag maken Saturnus en Pluto voor de tweede maal een vierkantsaspect. De eerste keer was op 15 november 2009, en de derde en laatste keer is op 21 augustus 2010. Net daarvoor zal Saturnus in juli voor de vierde maal een oppositie vormen met Uranus. Deze verbinding is er dus een die een proces weergeeft wat over een langere periode actief is.

Saturnus is de behoudende invloed, en Pluto is de planetaire invloed die staat voor o.a. afbreken van het oude en transformatieprocessen. We zitten dus nog steeds in een periode waarin oude zaken, misschien zelfs met harde hand, worden afgebroken, zodat er ruimte komt voor nieuwe invullingen. Van de ene kant willen vasthouden aan het oude, vertrouwde, van de andere kant alles op zijn kop willen zetten om tot een soort van wedergeboorte te komen.
In onze landshoroscoop raakt dit aspect twee belangrijke inhouden. Het lijkt erop dat de dreiging dat de werkeloosheid toeneemt, even afzwakt en ten volle tot uiting komt rond september 2010. Ook de benodigde herstructurering van het arbeidsproces en alles wat daarbij hoort (denk even aan De AOW-plannen) krijgen pas tegen die tijd een duidelijke vorm of uitwerking. Ook zal in deze week, of in ieder geval in deze periode blijken dat we onze houding als land naar andere landen zouden moeten bijstellen. Wellicht laat dat nog even op zich wachten tot 21 augustus, maar het is erg waarschijnlijk dat het gaat rommelen rondom dit thema. Ik denk hierbij in het bijzonder even aan de beslissing die genomen moet worden over het verlengend van het buitenlands verblijf van onze jongens, maar wellicht werkt het op een heel ander vlak uit.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?