De Plaszak

De Plaszak

De wereld staat op instorten en wat doen wij? We maken ons druk om de Plaszak. En het is nog heerlijk ook! Je gewoon storten in iets dat  te stompzinnig is voor woorden. Even de waan van de dag vergeten.

Economische structuren staan op instorten. Griekenland zit tegen een faillissement aan. Bezuinigingen in de gezondheidszorg. Poolse verpleegsters komen u thuis verzorgen want deze kosten maar een schijntje per maand terwijl een Nederlandse zou al gauw bijna het vier dubbele doet. PGB’s worden geschrapt en Speciaal Onderwijs verdwijnt. Studenten zitten steeds in meer en diepere schulden. De wetenschap loopt achter feiten aan bij ontdekking Neutrino’s en Quasikristallen waardoor de relativiteitstheorie en de wet van de zwaartekracht waarschijnlijk herzien moeten worden. Mensen overlijden te jong en onverwacht. Huizen worden niet meer verkocht want hypotheken worden steeds moeilijker verstrekt. Omgangsvormen op overheidsniveau laten precies zien hoe het niet moet.

En ondertussen maakt Nederland zich druk op de plaszak. Ik doe er zelf ook aan mee, en het is heerlijk. Je gewoon even storten in iets dat in deze tijden te stompzinnig is voor woorden. Even de waan van de dag vergeten. Even lachen om een belachelijk bedenksel dat het tekort aan Wc’s in treinen moet gaan compenseren. Als tegenhanger van al dat zware nieuws dat we op ons dak krijgen. De plaszak is trendingtopic op Twitter, en dan zie je dat er ineens een hele grote saamhorigheid ontstaat, de ene grap is nog beter dan de andere. We liggen samen in een deuk. Ook andere media pikken het op. De radio meldt het laatste nieuws. Editie NL is via Twitter naarstig op zoek naar iemand die wil assisteren bij het uitproberen van de plaszak. De plaszak zal ook nog wel langskomen in tv-programma’s als “Pauw&Witteman” en “De wereld draait door”. De “200 van Jeroen”, vallen in het niet evenals het overige nieuws. Zelfs de politiek buigt zich erover; GroenLinks is voornemens om vragen te stellen. Inderdaad de wereld draait door wat er ook gebeurt. Of zijn we met zijn allen een beetje doorgedraaid en naarstig zoeken we naar dingen die we kunnen vastgrijpen om de moed niet te verliezen, zoals de plaszak? Wie het weet mag het zeggen

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?