heel de wereld

Heel de wereld

Met verbijstering heb ik het nieuws over de aanslagen in Parijs gevolgd. Nu een paar dagen later, ben ik net zo verbijsterd dat aanslagen in andere landen niet of nauwelijks in het nieuws zijn geweest.

 

 

Oorlog

Oorlog is van alle tijden. Kruistochten, inquisitie, Eerste en Tweede Wereldoorlog, en nog veel meer oorlogen zijn er al gestreden. Allen uit naam van een ideaal of ideologie. Religie is in een aantal van hen een drijvende kracht. Een oorlog is een strijd om de macht. De baas willen zijn, en heeft dus helemaal niks te maken met gelijkwaardigheid.
Kijk voor de aardigheid de lijst maar eens na. Dan kun je ook meteen zien hoeveel oorlogen er nog aan de gang zijn. Om bang van te worden.

 

Ontwrichting

Met verbijstering heb ik het nieuws over de aanslagen in Parijs gevolgd. Nu een paar dagen later, ben ik net zo verbijsterd dat aanslagen in andere landen niet of nauwelijks in het nieuws zijn geweest. Ik weet dat de media selectief zijn, en toch ben ik er weer ingetrapt! Ik ben ook verbijsterd door de bombardementen die Frankrijk vervolgens als wraak of tegenactie heeft uitgevoerd op Syrië.
Geweld beantwoorden met geweld leidt tot nog meer geweld. Ik snap de reactie wel, maar vind het wat erg kort door de bocht.
Europese samenlevingen lijken te ontwrichten, je bent voor of tegen, en dan tegelijk ook voor of tegen Islam, moslims, vluchtelingen. De verdeeldheid die nu groeit is koren op de molen van de extremisten. Dat is precies waar ze op uit zijn.

 

Actie Reactie

Eigenlijk is het heel simpel; wanneer ik boos word op iemand is de reactie die daarop volgt, dat die persoon zich verdedigt. Reacties op acties zijn namelijk redelijk voorspelbaar. Daarmee kun je dus een bepaalde actie inzetten omdat je weet wat daar voor reactie op komt. Denk in dat kader ook eens aan het kleine meisje dat haar zin niet krijgt en haar liefste blik opzet, die papa of mama gewoonweg niet kan weerstaan waardoor ze toch haar zin krijgt. Wat nu als jouw reactie anders is dan er verwacht wordt? De papa of mama in het voorbeeld houdt ondanks alles voet bij stuk, waardoor het meisje leert dat haar actie niet effectief is en dus net zo goed achterwege gelaten kan worden. Natuurlijk zal ze eerst allerlei andere manieren uitproberen om alsnog te krijgen wat ze wil.
Wat leert dat ons? Dat leert ons dat acties aangepast worden wanneer de gewenste reactie uitblijft…… Daarmee kun je dus wel verwachten dat acties anders, en wellicht heftiger worden om alsnog het doel te bereiken. Echter als dat niet lukt, zal de actie opgegeven moeten worden.
Als deze tactiek ingezet wordt zal dat nog een lange weg blijken te zijn.

 

Verder denken

Ik denk dat we zelf mogen gaan denken, in plaats van het aan onze wereldleiders over te laten. Wanneer Rutte zegt dat wij in oorlog zijn, zegt hij dat ook namens jou en mij.
Sta je daarachter, wil je oorlog?
Wil je meegaan in de spelletjes die gespeeld worden?

Ik moet dit soort zaken altijd eerst diep tot me laten doordringen voor ik überhaupt een reactie kan formuleren die verder gaat en constructief is. Daar heb ik persoonlijk ook behoefte aan, om op zoek te gaan naar de kern van de zaak.

 

Vragen en antwoorden

Natuurlijk ben ik geen expert op de problematiek, toch denk ik dat we een andere weg kunnen bewandelen. Ik zoek naar antwoorden op vragen.
Welke personen, bedrijven, landen leveren de wapens en grondstoffen aan IS?
Waarom doen de leiders van die landen daar niks aan?
Wie wordt er beter van deze oorlogen?
Met andere woorden, wie verdient er geld aan? Uiteindelijk is dat waar het om draait bij de leverende partijen.
Waarom wordt er niet gezorgd door landsleiders dat het personen en bedrijven moeilijk en het liefst onmogelijk gemaakt wordt om dit te doen?

Natuurlijk, het punt waar we nu zitten kan daarmee niet alle wapens die ingezet worden voor oorlogsdoeleinden uit de wereld krijgen, toch denk ik dat het een heleboel zal schelen.

 

Heel de wereld

Daarnaast is het volgens mij belangrijk dat we juist nu met zijn allen één zijn en dat ook laten zien. Hoe meer verdeeldheid, hoe beter voor de extremisten. Want dan wordt een deel van hun doel door ons uitgevoerd. Door bevolkingsgroepen op deze acties aan te spreken, te veroordelen of uit te sluiten help je de extremisten hun doel te bereiken.
Wil je dat?

De wereld kan alleen maar helen als wij daar allemaal ons best voor doen. Samen en alleen.
Het is makkelijk wijzen naar de ander, want dan hoef je niet naar jezelf te wijzen.
Natuurlijk kunnen stiltemomenten, spirituele healings, het opsteken van kaarsen, samenzijn hierbij een ondersteunende rol spelen.
Maar we zullen het zelf moeten doen. Wij allemaal samen, ieder voor zich.
Wijzen naar een ander is niet meer genoeg. (Dat is het trouwens nooit geweest volgens mij).
Wij mogen bewust worden van wat we als persoon kunnen doen om bij te dragen aan een betere wereld.
Waar handel je uit angst, en projecteer je jouw angst op anderen alsof daar de oplossing zit.
Waar oordeel je vanuit angst?
Waar kun je dingen anders doen, om jouw wereld en die van de mensen om je heen een stukje beter te maken?
Wat doe jij om de wereld een beetje beter te maken, wat is jouw persoonlijke bijdrage?

Ik hoorde afgelopen week Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam zeggen:”Moed is niks anders dan omgaan met je angst”.

 

Hoe moedig ben jij?

Voor diegenen die interesse hebben in numerologie:
Nadat deze blog klaar was heb ik even de woorden geteld:
Het zijn er 888 Dit getal symboliseert oneindigheid. Je hebt het materiële met het spirituele verbonden. Deze configuratie geeft je de eeuwige poort en escorteert je doorheen alle vroegere beperkingen. Het is een nummer van gaan voorbij wat je kent als je normale begrenzing. Het vraagt je te vliegen naar de maan en te stoppen bij de Melkweg op je terugweg. Het is pure spirituele atoomenergie, een pure krachtbron. Het is succes, welvaart en grootse zaken met een toegevoegde smaak van universele zegeningen. Haal je neus op voor aardse beperkingen en loop vooruit en naar boven naar de plaats van rijkdom en gulheid.

Toeval bestaat niet:)

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?