Jupiter in Kreeft oppositie Pluto in Steenbok

Jupiter in Kreeft oppositie Pluto in Steenbok

Er staan net na middernacht twee planeetkrachten lijnrecht tegenover elkaar.

Er staan net na middernacht twee planeetkrachten lijnrecht tegenover elkaar. Hierdoor wordt hun individuele werking gekleurd door elkaars werking. Ze kunnen niet met elkaar door één deur, maar ze moeten wel als het ware. Dat betekent dat beide inhouden elkaar tijdelijk tegenwerken en dat kan voor een behoorlijk spanningsveld zorgen, afhankelijk van de betrokken planeten. De spanning is bijzonder groot. De uitdaging is dan ook om in beweging te komen. Dat is de enige manier om de spanning te doorbreken en verminderen. De planeten waar het nu om gaat zijn Jupiter en Pluto.

Jupiter, is de planeet die onder andere in verband gebracht wordt met  optimisme en vertrouwen, expansie en groeimogelijkheden en Pluto is de planeet die onder andere in verband gebracht wordt met transformatieprocessen en naar boven halen wat verborgen is. Er bestaat een reële mogelijkheid dat zaken uit de hand lopen

We zijn niet snel tevreden, we willen meer, we willen alles of niets. Ambitie viert hoogtij vandaag. Mogelijk willen we teveel, en in een poging het succes af te dwingen kun je van een koude kermis thuiskomen. Hoe harder je vasthoudt, hoe minder grip je daadwerkelijk hebt. Er is behoefte aan macht en het grote gelijk. Daarbij is het handig om te beseffen dat jóúw waarheid van jou is, en niet noodzakelijkerwijs die van de ander. Wees tevreden met wat je hebt in plaats van steeds meer na te jagen. Doe beter geen ondoordachte aankopen uit hebzucht. Met Jupiter in Kreeft en Pluto in Steenbok kun je je groter voordoen dan je bent door dingen te willen afdwingen op werkgebied. Mocht dat niet lukken kun je bemerken dat je thuis enorm veel ruimte inneemt (letterlijk of figuurlijk). Er wordt niet altijd open kaart gespeeld, dus wees bedacht om verborgen agenda’s.

Deze verbinding komt meerdere malen tot stand, te weten op 8-8-2013, 31-1-2014 en 21-4-2014.
Wanneer verbindingen meerdere keren tot stand komen kun je in zo’n cyclus een soort van voortgang zien van het thema waar een en ander om draait.
Daarbij zet de eerste aanraking het in werking, en elk volgend contact geeft een voortgang aan.

Hoe dat precies uitwerkt voor jou persoonlijk is afhankelijk van je persoonlijke horoscoop. In het algemeen heeft deze cyclus te maken met vertrouwen op jezelf om tot transformatie te komen. Waarbij je kunt bemerken dat er volledige ondersteuning is om te vertrouwen op jezelf en te werken aan persoonlijke transformatie. Het is tijd voor verandering. Wanneer we deze verbinding bezien in de context van de terreurdreiging, kan het een behoorlijk spannende dag worden.

In de horoscoop van Amerika valt Pluto in het eerste en Jupiter in het zevende leefgebied. Het eerste leefgebied heeft te maken met voor jezelf opkomen, in het zevende leefgebied vinden we partners en vijanden……. En die staan lijnrecht tegenover elkaar.
Bezien in de horoscoop van Nederland staat Jupiter in het eerste en Pluto in het zevende leefgebied. Dat is precies tegenovergesteld aan de plaats waar deze planeten in de horoscoop van Amerika vallen.
Daarmee zit er dus een connectie tussen de situatie voor Amerika en Nederland. Daar waar Amerika vooral bezig zal zijn met het hebben en houden van “de macht”, zal Nederland vooral gericht zijn op het vergroten van de binnenlandse veiligheid.
Uiteindelijk kan dat dezelfde resultaten geven, maar het gebeurt wel vanuit een andere achtergrond en motivatie. Als ik de prognose voor Nederland 2013 erop nalees:

 

Hoe profileert Nederland zich?

… augustus kunnen we bemerken dat onze houding naar buiten toe niet helemaal helder en duidelijk is. Het lijkt alsof er een mistige sluier omheen hangt. Daarmee zou je kunnen zeggen dat het helemaal niet duidelijk is waar Nederland op dat moment voor staat.

 

Samenwerking met andere landen

In augustus kunnen we bemerken dat er veel onderhuidse spanning is daar waar het gaat over samenwerkingsverbanden in groter geheel.

 

Omdat deze verbinding nog twee keer terugkomt, is er een vervolg te verwachten van dit thema. Daarmee is het belangrijk hoe de eerste stap in dat proces verloopt. Tot nu kiest Amerika voor defensief gedrag, en Nederland is wat onduidelijk over een mogelijke dreiging voor ons land. Het wordt een spannende tijd…
Daarmee is het belangrijk het hoofd koel te houden en niet uit te gaan van donkere scenario’s.
Denken in positiviteit in plaats van negativiteit is hier van toepassing

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?