kroonprins engeland

It’s a Boy, de geboorte van de zoon van William en Kate

Gisteren 22-7-2013 aan het eind van de middag werd de geboorte van de koninklijke baby aangekondigd. Gisteren 22-7-2013 aan het eind van de middag was dan eindelijk het moment daar waar heel Groot-Brittannië op aan het wachten was. De aankondiging van de geboorte van de koninklijke baby.

 

Geboren onder een zeer bijzonder gesternte

De Maan is verantwoordelijk voor eb en vloed. De Maan is het vrouwelijk principe en staat onder andere ook voor de moeder. Vrouwen die op het punt staan van bevallen rondom een Volle Maan kunnen bemerken dat de geboorte toegetrokken wordt naar het tijdstip van die Volle Maan. Het is voor mij dus niet verwonderlijk dat het kindje van Kate en William geboren is om 17.24 uur Nederlandse tijd. Dat is dus net voordat Zon om 17:57 zijn intrek neemt in het teken Leeuw. Om 20:16 Nederlandse tijd was de Volle Maan exact. Het tijdsverschil tussen Groot-Brittannië en Nederland is 1 uur. Dat betekent dat het kind om 16.24 Londen time geboren is, de Volle Maan daar om 19:16 exact was en Zon nam daar om kloktijd 16:57 zijn intrek in Leeuw. Daarbij was de Maan in Perigeum. Dat betekent dat de afstand van de Maan tot de Aarde op zijn kleinst is. Dan zien we de Maan alsof hij veel groter is dan normaal. Deze Maan wordt ook wel een Supermaan genoemd. Het is dus niet verwonderlijk dat het koningskind op zo’n bijzonder moment geboren is, want zijn taak zal ook een bijzondere zijn.

 

Grote gevoeligheid

Wat wel opvalt is dat het kindje geboren is met Zon in het teken Kreeft, terwijl Zon een half uur later in het royale en koninklijke teken Leeuw staat, en dat teken is wel heel toepasselijk voor een koningskind. De kleine heeft een Schorpioen Ascendant, Zon staat zoals gezegd in Kreeft en wordt vergezeld van maar liefst drie andere planeten in hetzelfde teken. En Maan staat in het teken Steenbok. Maan in Steenbok wordt in de landenastrologie gekoppeld aan, hoe kan het ook anders, Oxford en het regeringsdeel van Engelse steden (Westminster en Whitehall). Kreeft en Steenbok zijn twee kanten van één medaille; het harde en het zachte, het vaderlijke en het moederlijke. Steenbok staat daarnaast voor tradities, maar ook voor de gevestigde orde, de autoriteit of zo je wil de leiding of regering. Met Zon, Mercurius, Mars en Jupiter in Kreeft, Ascendant Saturnus en Noordknoop in Schorpioen en Uranus en Cheiron in Vissen heeft het koningskind maar liefst negen inhouden in het waterelement staan. Venus in Maagd, Maan en Pluto in Steenbok, geeft drie inhouden in het aarde element, en dan is Uranus de enige planeet die in het vuurelement, namelijk in Ram, staat. Er is dus een zeer minimale bezetting in het vuurelement en zelfs helemaal geen bezetting in het lucht element. De aanleg van dit kind is dus vooral georiënteerd op het gevoel en de intuïtie. De omstandigheden vragen wel inzet op het rationele stuk en daar zijn ook wel mogelijkheden voor, toch blijft het gevoel en de intuïtie het allerbelangrijkste.

 

Opgroeien aan het hof

Het valt niet mee om als gevoelsmens op te groeien aan het strenge Engelse hof dat bol staat van de tradities en omgangsvormen, waar je mevrouw tegen je moeder moet zeggen. Met Maan is Steenbok kan moeder als afstandelijk ervaren worden, en in de context van het hof en de taken die Kate heeft en in de toekomst zal hebben, is dat niet zozeer haar input, maar is het een gegeven dat de situatie en omstandigheden met zich meebrengen. Kate is jarig op 9 januari en heeft haar Zon in Steenbok staan. Maan in Steenbok geeft bij tijd en wijle zwaarheid in het gevoelsleven, taken worden zeer serieus genomen, het plichtsbesef is groot en kan vanuit verantwoordelijkheidsgevoel, en plichtplegingen erg hard zijn voor zichzelf. Met name op emotioneel vlak kan er een neiging bestaan om gevoelens te onderdrukken. Een klein kind leeft tot ongeveer het twaalfde levensjaar vanuit het Maanteken. Daarmee kan dit een zeer serieus kind zijn. Je kunt je zelfs afvragen of er wel sprake is van een echte jeugd.

 

Hoe stelt hij zich op?

Schorpioen Ascendant maakt het ook niet makkelijk om gevoelens te uiten, want er is een voortdurende behoefte om de regie te houden over wat we en niet getoond wordt. Daarmee zal deze persoon niet bepaald makkelijk blootgeven wat hem werkelijk diep vanbinnen bezighoudt. Er is sprake van enorme intuïtie en aanvoelingsvermogen, en deze prins weet de vinger precies om de zere plek te leggen, zolang het niet over zichzelf gaat zal hij dat ook doen. Zonder de gehele horoscoop te behandelen zijn er nog wel wat direct in het oog springende gegevens die interessant zijn.

 

Zorgen van zijn moeder

De Noordknoop, die de bestemming aangeeft staat verborgen in het twaalfde leefgebied. Dat gebied is gerelateerd aan de zwangerschap, dus het moment dat hij nog niet geboren was. Het zou zomaar kunnen dat Kate zich ongelofelijk veel zorgen maakt of heeft gemaakt over de toekomst van haar kind. Denk je eens in, nog voor dat kind geboren is ligt zijn bestemming al vast. Hij is erfgenaam van de troon en moet dienovereenkomstig opgroeien en het koningschap in de lijn der traditie ook uiteindelijk invulling geven. Pffffffff logisch dat je daar als aanstaande moeder niet vrolijk van wordt. In de horoscoop is ook letterlijk te lezen hoeveel onderhuidse spanning dit gegeven met zich meebrengt. Er is geen ruimte voor een eigen individuele Identiteit.

 

Als persoon lijkt hij niet aan bod te komen in wie hij werkelijk is

Verder zien we dat er maar liefst vier planeten in het achtste leefgebied staan. Drie van de vier zijn ook nog eens persoonlijke planeten, die dus zeer direct invloed hebben op de persoon. In het achtste huis staan meestal de inhouden die niet gezien (mogen) worden. Daar kan een mens zaken van zichzelf bewust of onbewust parkeren wanneer de signalen van de omgeving daarop aandringen. In deze horoscoop gaat het over nogal wat zaken die in de ijskast gezet worden omwille van… Het gevoelsmatige stuk mag als aan de omgeving ligt niet gezien en getoond worden. Wie je bent, jezelf uitspreken, voor jezelf opkomen en een eigen mening zijn finaal not done. Er wordt een stiff upper lip verwacht. De kleine kan een soort spanning of tegenstand ervaren tussen de ouders. Er is waarschijnlijk sprake van grote mentale onrust. Voor zichzelf opkomen kan alleen dan wanneer er vanbinnen teveel opgehoopt is. De neiging bestaat namelijk om heel erg veel in te slikken. Daarmee zou hij naar buiten toe behoorlijk dominant en confronterend over kunnen komen met zijn Schorpioen ascendant. Dit is ook wel nodig want de frustratie zal eruit moeten. De buitenkant en houding van de volwassen prins kunnen totaal tegengesteld zijn aan wie hij werkelijk is. Er is een zeer gespannen aspectpatroon in de horoscoop aanwezig. Dat is een verbinding van meerdere planeten bij elkaar. Dat geeft ondernemendheid maar ook enorm ongeduld. De spanning draait om het vormgeven van de eigenwijze, de individualiteit de identiteit. Daarin heeft het prinsje weinig handvatten. Boosheid wordt onderdrukt, en voor zichzelf opkomen ook. Er is weinig speelruimte. Er lijkt ook een grote dwangmatigheid te zijn. Dat kan letterlijk betekenen dat hij geen kant op kan, of dat hij zelf een dwingende karaktertrek ontwikkelt. Deze spanning zet hem echter wel in beweging om de problemen waar hij tegenaan loopt aan te pakken en op te lossen. Er is veel veerkracht en veel frustratie. En er is sprake van een innerlijke strijd. Daarbij spelen conflicten met de omgeving een rol. Hij heeft behoefte aan veranderlijkheid, wat kan leiden tot rusteloosheid. Hij kan heel vernieuwend of vernietigend zijn. Dit aspect kleurt zijn houding. Het zou kunnen dat hij zich niet neerlegt bij zijn nu al uitgestippelde leven, of wellicht geeft hij een nieuwe vorm aan zijn uiteindelijke taak. Er staat gelukkig ook een prachtig aspect patroon in deze horoscoop. Dit gaat om een harmonische dus positieve verbinding tussen drie planeten in het waterelement. Daarmee is of komt er ruimte om toch met dat gevoelsmatige stuk aan de gang te gaan uiteindelijk. Zij het wel met daarin de behoefte om een en ander onder controle te houden. Wanneer de druk te groot wordt zou er echter ook sprake kunnen zijn van vluchtgedrag.

 

Pittige taak

Dit kindje is geboren met een aantal pittige uitdagingen voor de boeg, en zal veel spanning kennen op veel essentiële persoonlijke behoeften. Een troost, zonder spanning kom je niet in actie en kan er geen groei plaatsvinden. Dus dit koningskind kan uitgroeien tot een hele grote…. Er schijnen weddenschappen te lopen over zijn naam, die momenteel nog niet bekend is. Alexander lijkt me wel toepasselijk….

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?