Nederland heeft een kroonprinses

Nederland heeft een kroonprinses!

Het is zover. Nederland heeft een kroonprinses.

Het meisje werd geboren op 7-12-2003 om 17:01, in de aanloop naar de volle maan (exact op 8-12-2003 om 20:37).
Natuurlijk heb ik in deze duiding alles een beetje algemeen gehouden. Amalia is dan wel een publiek persoon, maar ik vind het niet ethisch verantwoord om heel uitgebreid op haar horoscoop in te gaan, het kind is amper geboren!

 

Prognose

Deze horoscoopduiding geeft een prognose van mogelijke ontwikkelingen van onze kroonprinses aan. Natuurlijk spelen haar opvoeding, omgeving en vrije wil een grote rol in deze, evenals de wetenschap dat ze eens de troon zal bestijgen.
Als kroonprinses rust er, zelfs nu al bij haar geboorte, een zware lust of last (die invulling zou ze t.z.t zelf moeten geven) op haar.

 

Element Vuur

Ons prinsesje is een vuurtype. Ze zal altijd overal mogelijkheden voor zien en mogelijk in zaken duiken die ze niet volledig overziet op dat moment.
Haar ouders zijn beide aarde types , die veel trager zijn, de kat uit de boom kijken en vrij concreet en reëel zijn ingesteld.
Eigenlijk is haar temperament tegengesteld aan dat van haar ouders en op die manier zal ze haar ouders een spiegel voorhouden, zoals zij dat haar zullen doen.

 

Zon

Met haar Zon in Boogschutter ziet ze altijd mogelijkheden, is optimistisch en heeft ze hoge idealen, ze kijkt graag achter de feiten en is dus op zoek naar oorzaken. Werk en plichtsvervulling zijn niet los te koppelen van haar als persoon. Ze zou een workaholic kunnen worden, en haar vader ook als zodanig kunnen ervaren. Vast staat dat het een stevige persoonlijkheid is.
Haar optimisme en joviale inslag komen aanvankelijk niet zo goed uit de verf.. Dat komt  door haar plichtsbesef en dienstbare opstelling. Mogelijk zou ze wat leerproblemen kunnen ondervinden.

 

Maan

Met haar Maan in Tweelingen in 12 is het een echte babbelkous, een spraakwaterval die niet gauw om een woordje verlegen zit. Communicatie is heel erg belangrijk voor haar. Zeker in het begin van haar leventje, want kleine kinderen leven in eerste instantie vooral vanuit hun maanbehoefte.

 

Ascendant

Haar houding naar de omgeving is vrolijke en luchtig, ze is communicatief ingesteld, en vooral gericht op het vergaren van informatie. Ze wil overal over mee kunnen praten.
Het zal niet zo makkelijk zijn voor haar om voor zichzelf op te komen. Dat komt vooral door haar gerichtheid op anderen.
Wanneer ze wel voor zichzelf opkomt, doet ze dat op een ongebruikelijke manier. Ze kan een spanning ervaren tussen haar eigen persoonlijke behoefte aan vrijheid en haar plichtsbesef. Ze ontwikkelt een neiging om erg hard te werken wat zich zou kunnen uiten in lichamelijke klachten.
Als dit gaat spelen, zal ook de omgeving dat merken.

 

Identiteit en zelfvertrouwen

Het is voor haar niet makkelijk om haar eigenwaarde en emotionele zekerheid te vinden. Ze is zeer serieus in het vervullen van haar taak.
Het vormen van haar eigen identiteit kan voor problemen geven.

 

Haar band met haar vader

Ze ziet haar vader als iemand die hard en veel werkt, ook vanuit een bepaald plichtsgevoel en dat neemt ze toch wel een beetje van hem over.
Ze heeft een gevoelsmatige en ook een wat “ongewone” band met haar vader. Ze nemen natuurlijk beiden een zeer unieke plaats in als troonopvolgers, en ze begrijpen  zeer goed van elkaar wat het betekent om “ anders” te zijn.

 

Haar band met haar moeder

Met haar moeder zal ze een sterke gevoelsmatige band opbouwen, waarbij praten op gevoelsmatig niveau erg belangrijk zal zijn. Haar moeder ervaart ze  als iemand met een drukke baan, met nieuwe verfrissende ideeën.Zelf zal ze op haar beurt ook openstaan voor vernieuwing en verandering. Waarschijnlijk gaat ze haar toekomstige taak op haar eigen wijze invulling geven en kan daarbij zeer vernieuwend zijn.

 

Partner

Als ze straks groot genoeg is om een relatie aan te gaan zal ze voor een serieus persoon kiezen, met verantwoordelijkheidsgevoel, mogelijk trouwt ze een oudere partner, of op latere leeftijd. Een partner zou haar kunnen helpen bij eventuele verwerkingsprocessen.

 

Koningschap

Ze ontwikkelt een aanvoelend vermogen voor de stromingen van de tijd en de politiek. Ze zal zal ze te zijner tijd op deze gebieden enige veranderingen doorvoeren.
Ze ontwikkelt een intense behoefte om te groeien in haar werk, en ziet daarin steeds nieuwe mogelijkheden.
Ze zal mogen leren, zich los te maken van de opdracht om alles om zich heen te regeren. Door ervaringen met anderen zal ze leren meer zichzelf te worden en daardoor meer naar zichzelf toe te groeien.

 

Creativiteit

Ze heeft kunstzinnig talent. Waarbij ze enorm veel oog lijkt te hebben voor de kleinste details waardoor ze het grotere geheel niet meer ziet. Dus als ze bv zou schilderen zou ze heel erg overdreven bezig kunnen zijn, om de allerkleinste details precies en minutieus vast te leggen waardoor ze op dat moment geen oog heeft voor het schilderij als totaliteit.

 

Verder

Ze zal ook een behoefte tot afzondering ontwikkelen, en het dus fijn vinden zich terug te kunnen trekken. Ze kan soms een tegenstelling tussen haar manier van denken en haar gevoelsleven ervaren. Ze is vooral gericht op de ander in plaats van op zichzelf, en maakt het anderen dus graag naar de zin. Ze kan een vermogen ontwikkelen waarbij ze feilloos aanvoelt wat men graag van haar hoort.
Daarnaast heeft ze belangstelling voor occulte en/of psychologische processen.Ze is erg zoekende naar emotionele veiligheid en zekerheid en mogelijk zal het haar op latere leeftijd beter lukken, deze te vinden.
Vanuit een behoorlijk plichtsgevoel is ze vooral gericht op anderen. Hierdoor is het niet ondenkbaar dat ze zich weleens behoorlijk alleen en eenzaam zou kunnen voelen.
Ze is een vroeg wijs kind.
Ze zal zich ontwikkelen tot een serieuze prater en al vroeg weten wat verantwoordelijkheid met zich meebrengt.
Ze kan groots genieten, maar toch wel op een ingetogen manier.
Haar persoonlijke idealen en de leuke dingen des levens staan op gespannen voet met haar plichtsbesef, wat ook voor de buitenwereld niet onopgemerkt zal blijven.
Ze mag leren loslaten en wat meer durven genieten, in plaats vanuit een plichtsgevoel en dienstbaarheid te leven.

 

De horoscoop van onze nieuwe kroonprinses heeft vele raakvlakken met de landshoroscoop van Nederland.
Daar ga ik een volgende keer wellicht op in.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?