comfortfood

Comfort Food

In de donkere dagen waarin we momenteel zitten, maar ook wanneer je minder lekker in je vel zit kun je merken dat je extra behoefte hebt aan Comfort food.
Comfort food is hartverwarmend en rustgevend, het is eten waar je blij van wordt. Ik merk bij mezelf dat ik helemaal blij kan worden van zelfgemaakte kippensoep. Dat was vroeger het antwoord van mijn moeder (en haar moeder) wanneer je grieperig of verkouden was, of je in het algemeen niet lekker voelde.
Ik heb van mijn moeder geleerd dat de soep wel goed gevuld moest zijn, ze zei altijd:” ik hoef geen soep waar de kip overheen gevlogen is”.

Hoe heerlijk voelde ik me als ze speciaal voor mij kippensoep maakte, lekker warm, kruidig en hartelijk. Alleen dat idee zorgde al dat ik me beter voelde. Al probeerde ik het misschien wel wat te rekken, om dat speciale gevoel, die speciale aandacht nog even vast te houden.
Wanneer mijn kinderen niet lekker waren kwam ook deze mama met zelfgemaakte kippensoep, en zo doen zij dat nu ook weer.

 

Serotonine

Ik weet nu dat er in kip een stofje zit dat maakt dat je serotonine aanmaakt. Dat zorgt voor een prettig gevoel. Ook bij (pure) chocolade is dat het geval.
En zo zijn er nog veel meer voedingsstoffen zijn die de productie van serotonine bevorderen.
Heb je nu een extra trek in chocolade of kippensoep, dan heb je dus behoefte aan serotonine, waardoor je je prettig voelt. Maar dat zijn niet de enige mogelijkheden om serotonine aan te maken.

De aanmaak van serotonine in onze hersenen wordt ook gestimuleerd door contact met andere mensen, lachen, sporten, beweging en zonlicht.

Dus als je je wat minder voelt kan een goed gesprek wonderen doen.
Daarvoor kun je terecht in de praktijk. Heb je behoefte aan een goed gesprek, hoor ik het graag.

Enjoy the Chocolate 😉

Wat is jouw Comfort food?

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?