luctor et emergo

Luctor et Emergo

Na 16 dagen 24/7 helse zenuwpijnen zie ik weer licht aan het eind van de tunnel.
Als stresscounsellor weet ik wat stress met je kan doen. 

Meestal weet ik het voor mezelf ook prima aan te pakken voordat het zich vertaalt naar lichamelijke uitingen. Soms kunnen situaties je echter zo bij donderslag overvallen en raken dat je er letterlijk door geveld wordt.

De stress in mij werd zo groot dat het zich lichamelijk moest uiten om tot ontlading te komen. En dan kun je niet anders dan het te ondergaan en doorgaan.

 

Ischias

L4 en L5 blokkeren mijn grote beenzenuw (Nervus Ischiadicus). Hierdoor heb ik helse zenuwpijnen die door mijn hele been en voet trekken. Mijn onderbeen en voet voelen verdoofd aan. Krachtsverlies maakt dat ik moeizaam loop met veel pijn. Dus ik ben dankbaar voor de wandelstok van mijn vader die ik uit sentimenteel oogpunt heb bewaard.
Opstartproblemen in de ochtend zorgen dat ik na het opstaan eerst meerdere keren terug naar bed moet omdat ik niet kan lopen en de pijn bij beweging te heftig is. Gelukkig wordt het aantal keren dat ik terug naar bed moet langzaamaan minder. Het lukt me nu inmiddels om me na twee pogingen staande te houden, dus er zit vooruitgang in.
Tegen dit soort pijn zijn alleen hele zware pijnstillers opgewassen, en aangezien ik enorme last heb van allerlei bijwerkingen is dat geen optie. Met als gevolg dat ik af en toe tegen het plafond aanvlieg van de plotseling opkomende gekmakende pijnpieken.
Het valt niet mee om hulp te moeten vragen bij het aantrekken van je sokken, wanneer je normaal gesproken sterk en onafhankelijk op je poten staat.
Maar ja, ik ben dan ook letterlijk en figuurlijk door mijn hoeven gezakt.

Momenteel is de pijn over het algemeen te behappen. De constante pieken van zenuwpijn worden minder heftig.
En gisteren heb ik heel veel bij kunnen slapen. Ik hoop dat mijn lichaam zich verder herstelt en ik over een poosje kan zeggen dat ik dit ook weer achter me heb kunnen laten.

 

Zielsniveau

Je kunt ook niet alles voorkomen door bewust in het leven te staan en bewust met dingen om te gaan. Soms overkomen dingen je, en moet je daarmee dealen, punt.
Ik begrijp de achterliggende boodschap heel goed, en voelde al aankomen dat de stress me ging vellen.
Dat is gewoon een lichamelijke reactie om tot ontlading te kunnen komen.
Lekker dan!

 

Lessen leren

Voor nu is het eerste prioriteit dat mijn lichaam weer meedoet. Daarvoor moet eerst alle lichamelijke spanning eruit. Daarna zal moeten blijken in hoeverre ik me geestelijk staande kan houden in de situatie. Dat betekent dat ik moet loslaten waar ik geen invloed op heb, ook al scheurt dat mijn hart doormidden.

Ik heb een keer eerder een dergelijke ervaring gehad.
In dat jaar was een dierbaar familielid heel erg ziek, met de mogelijkheid op overlijden. Toen hij weer ging herstellen in april dacht ik mijn portie voor dat jaar wel gehad te hebben. Maar dat was helaas niet zo.
In augustus overleed mijn moeder. Midden in mijn vakantie. Gelukkig was ik thuis want ik wilde absoluut niet weg. Waarom wist ik op dat moment niet, maar toen mijn moeder overleed, wist ik meteen waarom ik zo’n drang voelde om thuis te blijven.
En alsof dat nog niet genoeg was, kwam een ander familielid in september, notabene op de overlijdensdag van mijn vader vijf jaar eerder, in het ziekenhuis terecht na een overdosis pillen.
Tja en toen ging ik in oktober zo enorm door mijn rug dat ik drie maanden amper kon lopen.

Ook dat heb ik achter me kunnen laten.
Dus voor nu Luctor et Emergo ( ik worstel en kom boven)

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?