Mercurius retrograde, spelbreker in communicatie, verkeer en zaken

Mercurius retrograde, spelbreker in communicatie, verkeer en zaken?

De retrograde Mercurius maakte een verbinding met een belangrijk punt in mijn horoscoop. Hier lees je mijn persoonlijke ervaringen  met alles dat toen fout ging.

 

Onze communicatieplaneet Mercurius loopt per jaar, verdeeld over 3 tot 4 periode, gemiddeld zo’n 21 dagen retrograde. Dat betekent dat het vanaf de aarde gezien lijkt alsof hij achteruit beweegt. Retrograde planeten hebben meestal een uitwerking naar binnen, een innerlijke uitwerking dus.

De beweging loopt terug, en daarmee geeft dat een remmende werking op alle gebieden waarop zo’n planeet uitwerkt.

Tijdens een retrograde periode van Mercurius kunnen er allerlei mogelijke vormen van miscommunicatie ontstaan, apparatuur kan ons in de steek laten, er kunnen vervoersproblemen optreden, en ook op zakelijk vlak lijken zaken wat minder vlekkeloos te verlopen. Het is aan te bevelen om contractbesprekingen en -ondertekeningen zoveel mogelijk uit te stellen tot Mercurius weer direct loopt. De mogelijkheid bestaat dat wanneer je toch belangrijke zakendoet in zo’n periode, je er later achter komt dat er ergens een addertje onder het gras zat, of dat je je gesprekspartner niet goed begrepen hebt. Dat is zo’n beetje een algemene omschrijving van de werking van een retrograde Mercurius.

 

Mijn persoonlijke ervaringen

Met deze wetenschap in mijn achterhoofd ben ik (meestal) wat voorzichtiger in een aantal zaken, in zo’n periode. Deze keer bleek helaas pas achteraf, dat niet alleen mijn externe maar ook mijn interne communicatie op zo’n manier verstoord was, dat ik allerlei communicatiestoornissen op mijn pad kreeg.

 • Als eerste kwam er een hele leuke nieuwe zakelijke mogelijkheid op mijn pad, waar ik erg enthousiast over was. Na een paar dagen kwam ik erachter dat ik helemaal vergeten was dat ik in het verleden bepaalde afspraken heb gemaakt, waardoor ik nu niet de mogelijkheid had om op deze aanbieding in te gaan. En ik moest dus terugkomen op dat wat afgesproken was.

Dit is een duidelijk voorbeeld waarin alle informatie wel voor handen is, maar het op een of andere manier niet mogelijk was deze op het juiste moment paraat te hebben en erover te kunnen beschikken. Dat blijkt dan zo’n invloed te hebben dat je terug moet komen op iets. Ik had het eigenlijk kunnen weten, want de informatie was in mijn eigen bezit, maar op een of andere manier kon ik niet bij het juiste informatiemapje op mijn harde schijf, waardoor het uiteindelijk dus afgeblazen moest worden. Ondanks dat het heel erg vervelend was, was het wel weer een mooi bewijs van de werking van Mercurius retrograde, en als astroloog deed dat me dan wel weer deugd. Een kleine pleister op de wonde.

 • Vervolgens gaat, om een op dat moment nog, zeer onduidelijke reden mijn site down. “Ach dat gebeurt wel vaker, meestal is dat vrij snel opgelost, en ja Mercurius loopt retrograde, dat kan nu eenmaal verstoringen geven in het (communicatie) verkeer.” Maar deze keer duurde het wel wat langer, dus ik besloot het bedrijfje die dit soort zaken voor me regelt maar eens te bellen.
 • En hoe kan het ook anders met Mercurius retrograde? Juist, ik kreeg geen rechtstreeks contact. Ik bleef bellen en inspreken, maar tevergeefs, het probleem werd niet opgelost, ik wist niet waar het door kwam, en al helemaal niet hoe lang het zou gaan duren.
 • Toen ik wat verder op onderzoek ging, bleek mijn domeinnaam in quarantaine te staan, wat zoveel betekent als “op de nominatie om opgeheven te worden”. Ach, daar zou ik wel contact over opnemen zodra de problemen met de site waren opgelost.
 • Ik had al een conceptmail gemaakt, maar inmiddels deed de mail ook niks meer …Hoezo communicatieverkeer dat verstoord is?

Mercurius retrograde liet zich behoorlijk gelden.

 • Uiteindelijk kreeg ik wat meer informatie over de toedracht, maar ook daar werd er meer onduidelijk dan duidelijk, want de informatie uit verschillende bronnen, kwam niet met elkaar overeen.

Ik moest iets doen, want ik was al ruim een week niet te vinden op het internet, en dat is natuurlijk niet goed voor de zaken.

 • Zelfs Google, was me al kwijtgeraakt
 •  De externe communicatie was totaal geblokkeerd.

Al die jaren dat ik bezig geweest ben, om een gevestigde naam te worden en goed vindbaar te zijn, leken tenietgedaan.

 

Opgelost! of toch niet….?

Ik besloot met wat kunst en vliegwerk de site tijdelijk te transporteren naar een andere site, waar ik eigenlijk niks mee doe. Na allerlei problemen is dat uiteindelijk gelukt.
“Pfffffffffff, het gaat weer de goede kant op”, dacht ik nog, tegen beter weten in natuurlijk want Mercurius liep nog steeds retrograde.

Om de vaste bezoekers van de site te informeren over het nieuwe en hopelijk tijdelijke adres, besloot ik een mail te sturen aan de leden van mijn nieuwsbrief. Dat was wel zo netjes, want dan konden zij tenminste de weekhoroscoop lezen. Voor mezelf ook wel prettig, want anders had ik dat voor niks gedaan. Ik zorg altijd dat het adressenbestand up to date is, dus met één druk op de knop, was dat snel gedaan. Ik had het gevoel dat het allemaal weer de goede kant uit ging.

 • Tot ik de volgende ochtend een mailtje kreeg waaruit bleek dat ik alles zichtbaar geadresseerd had. Hoe kon dat nou? Ik ben daar altijd zo op bedacht. Ik controleer altijd of alle instellingen kloppen, maar nu, met Mercurius retrograde die me al de hele dag bezig gehouden had dus niet …

 Ik besloot er op dat moment geen verder actie op te ondernemen, maar minstens te wachten tot Mercurius direct zou lopen, want dan was er minder kans dat er weer iets fout zou gaan.

 •  Ondertussen kreeg de computer van een huisgenoot spontaan allerlei virussen en werkte niet meer. Met als gevolg dat hij een en ander veilig wilde stellen op de extra back up, deze vervolgens ook onder de virussen zat, en je raad het misschien al, uiteindelijk kwamen deze op mijn computer terecht. Gelukkig heb ik de boel kunnen redden, tenminste, daar ga ik op dit moment van uit.
 • Bij het opnieuw installeren van een oude computer zat er ook van alles tegen, ik kon niet formatteren, drivers die zoek waren, Windows Explorer die niet werkte waardoor ik die drivers ook niet even van internet kon plukken, en natuurlijk was er in het hele huis geen installatie-Cd te vinden.

Ik liet het maar even los te, want alles liep toch verkeerd. Ik besloot maar eens in mijn geboortehoroscoop te gaan kijken, waar die retrograde Mercurius precies stond, en of hij verbindingen maakte met mijn persoonlijke geboortehoroscoop. Dat zou misschien kunnen verklaren waarom hij deze keer zoveel impact had.

 Het duurde niet lang voor ik tot de conclusie kon komen dat dat inderdaad het geval was. Er werden inderdaad een aantal verbindingen gemaakt met persoonlijke planeten en punten, waaronder een samenstand met een behoorlijke inhoud. Dat verklaarde al wat meer, maar stemde me nog niet helemaal tevreden. Ik zag pas de tweede keer dat door de samenstand een behoorlijk aspectpatroon in werking zette. Dit aspectpatroon, voor de kenner het YOD genoemd, zet onderhuidse spanning in werking. Dat betekent dus dat je er de vinger niet op kunt krijgen. Het geeft een “met de rug tegen de muur gevoel”. Alles wat er gebeurde gaf me inderdaad zo’n gevoel. Alsof alles wat er gebeurde plaatsvond zonder dat ik er op een of andere manier zicht op had, vooruit kon denken, actie kon ondernemen op de juiste manier.

 

Het verhaal kreeg nog een staartje….

Op het moment dat Mercurius weer direct ging lopen leek het me weer veilig om achter de toedracht aan te gaan van de storing op de site. Mercurius liep weliswaar vooruit, maar wel in een gebied dat wijst op zaken die niet transparant zijn. Wat zou dat nog voor staartje geven?

Toen ik op onderzoek ging werd al snel duidelijk dat mijn informatie onvolledig en onjuist was en daarbij zou het herstel niet bepaald kosteloos zijn.

Diezelfde dag kreeg ik een foutmelding binnen van de mail die ik verstuurde aan de nieuwsbrief abonnees. De mededeling dat de site down was, die ik tijdens Mercurius retrograde had verstuurd was bij heel veel geadresseerden de mail niet afgeleverd Dat was dan weer een meevaller!
Het heeft een hele poos geduurd, voordat alles weer hersteld was. Uiteindelijk heb ik door alle toestanden wel eindelijk vormgegeven aan een nieuwe layout voor de site.

 

Wat kun je eraan doen?

Zeker vanuit zakelijk, maar ook vanuit persoonlijk oogpunt zou het niet verkeerd zijn om van tevoren te weten of een Mercurius retrograde periode extra impact kan hebben. En misschien zelfs wel een indicatie te hebben op welk vlak dat gaat uitspelen.
Daarvoor moet je bestuderen welke persoonlijke punten en/of patronen er geraakt worden tijdens een retrograde periode, en in welk gebied van de persoonlijke horoscoop Mercurius retrograde actief is.Daar is dus geen kant en klaar recept voor te geven, want dat moet je individueel bekijken.
Een kleine hint kan ik wel geven door te kijken wanneer een retrograde Mercurius samenvalt met de persoonlijk stand van de Zon.

Wanneer je daarin geïnteresseerd bent, kun je op deze site het artikel Mercurius Retrograde conjunct je geboorteZon nalezen

Mercurius retrograde kan ook extra voelbaar zijn, wanneer er andere persoonlijke horoscoopinhouden geraakt worden.
Wil je meer weten dan kan ik een persoonlijk Communicatie Compass voor je maken, dat je kunt gebruiken in het dagelijks leven, maar ook op zakelijk gebied.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?