mh17-verdriet

Nederland huilt

Burgervliegtuigen die uit de lucht geschoten worden. Ouders die hun kinderen en kleinkinderen ineens moeten missen.

Sinds donderdag huilt mijn hart voor de wereld. Ik heb er tot nu ook niet echt woorden aan kunnen geven. Want wat moet je zeggen? Ik heb er gewoon geen woorden voor gehad tot nu. Daar waar ik normaal gesproken vooral de nadruk leg op positivisme ben ik het nu even helemaal kwijt. Ik probeer mijn normale bezigheden te hervatten, en steeds dwalen mijn gedachten af. Naar ouders die hun kinderen en kleinkinderen ineens plotsklaps moeten missen. Burgervliegtuigen die uit de lucht geschoten worden, kinderen die gebombardeerd worden. En waarom? Omdat er gevochten moet worden om een stuk land, een stuk van onze Moeder Aarde. Hebzucht en Macht, Ego’s en Superioriteit. Ik weet dat we sinds 2008 in een overgangstijd zitten, er komt een andere, liefdevolle energie over ons. Er breekt een Nieuwe Tijd aan. Alles wat handelt vanuit de oude energie, de zogenoemde machtsenergie voelt dat bewust of onbewust ook. Daarom is er steeds meer verzet in een poging de macht te kunnen behouden. En wat er nu op onze Aarde gebeurt in Oekraïne en Gaza zijn daar de uitwassen van. Mijn vader zei vroeger altijd: “Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.” Nu de nood is verschrikkelijk hoog!!!!! Ik mag me niet voorstellen dat het nog erger wordt.

 

Het is klaar! Het is genoeg!

Dit soort tijden roepen velen naar hun God, hoe deze ook genoemd mag worden, met welke naam deze ook aangesproken wordt. De vraag is waarom hun God dit kan laten gebeuren.
Maar lieve medemens, God zit in ons, wij zijn God, dus als we God aanspreken, spreken we eigenlijk onszelf aan.
WIJ, de mensheid an sich laat dit gebeuren. Hoe moeilijk het ook is om dat te beseffen. Wij zijn degenen die elkaar dit aandoen. We hebben een vrije wil gehad. Daarmee mogen wij keuzes maken. Juist daarom is het volgens mij belangrijk te beseffen dat geweld niks oplost. Ook geweld tegen de geweldenaars lost niks op. Op die manier verworden we tot hetgeen we verafschuwen. Wat ons als volk, en natuurlijk ook al die andere volken, de afgelopen periode is overkomen is verschrikkelijk, onbegrijpelijk, onnodig en vooral in-en-in triest. Achter de schermen spelen wellicht belangen die voor ons niet zichtbaar zijn, en waarschijnlijk ook niet zichtbaar zullen worden. Op internet worden we getrakteerd op vele complottheorieën. Willen wij in onze boosheid en woede mee in deze energie, en wellicht iets ontketenen dat dezelfde gevoelens bij anderen kan oproepen?

 

Gaan wij laten zien waar een klein land groot in kan zijn?

Spiritueel gezien, is ons landje hoe klein het ook is, voor op vele andere landen. Dat is ook de reden dat vele spirituele leiders hun weg naar ons volk vinden. Ik wens uit te gaan van een positieve energie. Dat klinkt misschien als een verzameling holle woorden, maar zo voelt het voor mij niet. Geloof, hoop en vooral LIEFDE zijn belangrijk nu.

Geloof

dat wij onze doden naar huis mogen brengen, geloof dat het geweld ooit een keer zal stoppen.

 

Hoop

dat de wereld al dat geweld achter zich kan laten, hoop voor de toekomst.

 

Liefde

voor elkaar, liefde voor de mensheid Laten we niet STRIJDEN voor een betere wereld,. Laten we een betere wereld maken, samen met zijn allen. Begin naast de deur, elke druppel op een gloeiende plaat is er één. En vele druppels maken uiteindelijk een plas, een meer, een zee. Hoe zinloos de gebeurtenissen ook zijn, Jezus sprak de woorden al: Vader vergeef het hen, want zij weten niet wat ze doen. Ondanks dat, en misschien juist wel daardoor, huilt mijn hart. Voor iedereen die een dierbare verloren heeft, voor iedereen die in de toekomst een dierbare verliest. Voor onze mooie Aarde die ons zoveel te bieden heeft. Voor de mensheid, voor jou en mij die deel zijn van wat er gebeurt. Laten we elkaars tranen drogen, in Liefde

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?