Orgaandonatie of niet

Orgaan donatie of niet?

Wij bestaat uit lichaam geest en ziel, en deze vormen de unieke mens die we zijn.

Deze drie werken als het ware met elkaar samen. Een blokkade op één van de gebieden, kan op een van de andere delen uitwerken.

Orgaandonatie is het afstaan van een onderdeel van je lichamelijke zijn. Het moge duidelijk zijn, dat je daar eerst geestelijk mee aan de slag gaat, alvorens je tot zo’n beslissing komt. Maar dan blijft het zielsstuk nog over.

 

Vanuit de medische wetenschap is een orgaan een onderdeel van het lichaam, net zoals een motor dat is van een auto.Vanuit spiritueel oogpunt heeft elk orgaan een bewustzijn, dat deel is van de eigenaar van dat orgaan.

Zou dat kunnen betekenen dat het overbrengen van een orgaan van het ene naar het andere lichaam storingen kan veroorzaken op zielsniveau? Terwijl de donor dit orgaan met liefde doneert aan de ontvanger?
Welke invloed heeft donorschap op het stervensproces van de donor en zijn familie? ( uitgaande van donorschap na het overgaan).
Ik heb het antwoord op deze vragen niet, maar ze houden me wel bezig.
Misschien mag de fysieke donatie ook naar spiritueel niveau getild worden bijvoorbeeld door middel van een ritueel, zodat de donor uiteindelijk het bewustzijn van zijn organen zelf kan meenemen. Misschien is dat zo gek nog niet.

 

We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens verhalen gehoord over mensen die een donor orgaan hebben gekregen en daarna gedragingen en/of herinneringen hadden die eigenlijk bij de donor horen.
Dus dat bewustzijn van die organen, daar zit misschien wel iets in. Als je je daar bewust van bent, kun je dus ook bewust dat orgaan schoonmaken van het bewustzijn. Net zoals je een computer opnieuw formatteert misschien.
Vanuit de holistische gedachte kan de uitval van een orgaan of functie ook een boodschap hebben , en wanneer die boodschap duidelijk is, helpt dat de ontvanger om het orgaan werkelijk te ontvangen.
Het zijn vragen die me wel bezighouden. Toch denk ik dat alles dat in liefde en bewustzijn gegeven wordt ondersteunt wordt vanuit de Kosmos.
Wat denk jij?

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?