persoonlijke tendenzen

Persoonlijke tendenzen september 2013

Wat hebben de planeten deze maand voor jou in petto?

Mensen geboren tussen
14-1-1986 en 9-3-1986
28-10-1986 en 27-1-1987
26-2-1987 en 3-11-1987
27-6-1988 en 12-8-1988
kunnen in de maand september een wat zwaardere energie voelen. De planeet Pluto in hun geboortehoroscoop krijgt het zwaar te verduren. De planeet Saturnus, zoals deze momenteel voortbeweegt maakt namelijk een aanraking met Pluto in hun horoscoop in deze periode. Niet bij allemaal tegelijk natuurlijk. Dat betekent voor deze mensen onder andere dat er mogelijk wat oud zeer en onverwerkte zaken geraakt kunnen worden. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar het geeft echter wel de mogelijkheid tot verwerking en opruiming van een aantal zaken. De Kosmos geeft hierin een stuk ondersteuning. Concreet gezegd kunnen ervoor deze mensen een aantal zaken in het hier en nu op hun pad komen, die raken aan een stukje oude pijn en verdriet. Deze mensen zijn ook wat gevoeliger voor gevoelens van lusteloosheid en kunnen zich wat down voelen. Hou je energiepeil goed in de gaten, want anders zou er zomaar een Burn-out op de loer kunnen liggen. Neem de kans om oud zeer te verwerken met beide handen aan, zodat je die extra ballast los kunt laten. Wil je weten hoe dat bij jou individueel precies zit, wat je persoonlijke thema’s zijn waar het bij jou om draait? Dat antwoord is te vinden in je persoonlijke geboortehoroscoop.

Ben je geboren rond 2 november dan maakt de planeet Saturnus in september een samenstand met je Zon. Daarmee krijg je ruimte om jezelf en je leven te herstructureren. Mogelijk voel je een enigszins remmende werking waardoor je tijdelijk wat minder energie hebt. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt je enigszins terug te trekken uit het leven van alledag. Het kan heel helend werken om de stilte op te zoeken. Daarbij is het belangrijk om te beseffen dat allen zijn niet hetzelfde is als eenzaamheid. Neem de tijd en ruimte die je nodig hebt om jezelf te herkaderen. Het is de hoogste tijd daarvoor. Houd er rekening mee, dat je omgeving zal moeten wennen aan je nieuwe houding.

Ben je geboren rond 29 april dan staat de planeet Saturnus in september lijnrecht tegenover je Zon. Dat betekent dat je allerlei uitdagingen op je pad krijgt die je uitnodigen om je grenzen te stellen. Je gaat je bewust worden dat je de neiging hebt om mensen steeds over je grenzen te laten gaan. Wanneer je niet duidelijk bent tot waar mensen mogen komen, weten zij ook niet waar ze moeten stoppen. Je kunt geen grens respecteren die niet gesteld is. Het wordt tijd om duidelijk te zijn en te zeggen: ”tot hier en niet verder”. Uit liefde voor jezelf, en zeker ook uit liefde voor je omgeving. Soms kan dat betekenen dat mensen uit je leven verdwijnen zodra je duidelijke grenzen stelt. Meestal zijn dat de mensen die je de meeste energie kosten omdat je tot nu toe meer hebt gegeven dan ontvangen. Zodra men merkt dat er niet gratis getankt kan worden heeft men je niet meer nodig. Natuurlijk kan dat pijnlijk zijn. Van de andere kant ruimt het wel lekker op. En de leeggekomen plek kan gevuld worden met nieuwe personen die wel een gelijkwaardige uitwisseling met je willen.

Ben je geboren rond 1 april dan maakt de planeet Uranus mei, september en oktober een samenstand met je Zon. Je kunt behoefte hebben aan verandering. Alsof het roer om mag. Daarmee kun enigszins onberekenbaar overkomen in je omgeving. Je zou zelfs enigszins rebels kunnen overkomen. Er is ruimte voor nieuwe invalshoeken en onverwachte ontwikkelingen.

Ben je geboren rond 4 oktober dan staat de planeet Uranus in mei, september lijnrecht tegenover je Zon. Dan kun je voelen dat je bestaande situaties wilt verbreken en veranderen. Je wordt door de Kosmos ondersteunt om te breken met bestaande structuren en wat meer je eigen koers te bepalen. Je kunt allerlei onverwachte veranderingen op je pad krijgen. Zaken die je niet voor mogelijk hield kunnen zich plotsklaps aandienen. Alsof je het gevoel hebt dat het roer om moet, of je nu wil of niet.

Ben je geboren rond 22 februari dan maakt de planeet Neptunus in maart, september, december en januari 2014een samenstand met je Zon. Dit maakt je gevoelig voor allerlei ongrijpbare processen. Spirituele ontwikkeling en bewustzijn krijgen de ruimte om tot verdere ont-wikkeling te komen. Mogelijk heb je meer behoefte aan contemplatie of meditatie. Er kan ook veel onduidelijkheid op je pad komen vanuit je omgeving of vanuit jezelf. Het is alsof allerlei zaken ineens een troebele waas over zich heen krijgen, waardoor je geen helder zicht meer hebt. Je wordt ondersteunt om aan de slag te gaan met intuïtieve processen. Je zou bijvoorbeeld op kunstzinnige wijze uiting kunnen geven aan allerlei gevoelens en emoties. Je kunt de neiging hebben om vluchtgedrag te ont-wikkelen.

Ben je geboren rond 27 september dan staat de planeet Neptunus in maart, september, december en januari 2014 lijnrecht tegenover je Zon. Dan is je uitdaging om een aantal zaken los te laten. Uiterlijkheden worden minder belangrijk en het innerlijk proces vraagt in deze periode alle aandacht. Je zou kunnen bemerken dat er zaken zijn waar je geen grip op hebt. En hoe harder je zou willen vasthouden, hoe meer je merkt dat dit niet lukt. Overgave aan de situatie en/of omstandigheden is de beste remedie, ondanks dat dit niet mee zal vallen. Laat het maar gebeuren en probeer je te voegen naar de stroming.

Ben je geboren rond 31 december dan maakt de planeet Pluto in januari, juli, augustus, september en oktober een samenstand met je Zon. Het kan voelen alsof je een nieuw begin mag maken, alsof het een soort van wedergeboorte betreft. Toch zal dat niet zonder slag of stoot gaan. Om ruimte te maken voor een nieuw begin, mag er namelijk eerst opgeruimd worden. Het is een tijd om schoon schip te maken. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je in de voorgaande periode je thema’s hebt aangepakt, kun je bemerken dat er ruimte is ontstaan voor nieuwe, transformerende zaken. Heb je zaken weggestopt onder de oppervlakte omdat de confrontatie te zwaar was, loop je de kans alles nu op je bordje te krijgen. Je omgeving zou je wat stekelig en confronterend kunnen ervaren. Als dat het geval is, is het verstandig eens te kijken naar welke dingen van anderen je storen en waarom. Wanneer je diep genoeg kijkt, kom je er waarschijnlijk achter dat je je met name stoort aan een aantal zaken die ook bij jezelf horen. Omdat het niet makkelijk is naar je schaduwkanten te kijken, hebben mensen de neiging om deze bij hun omgeving neer te leggen, want wat je bij een ander legt is niet van jou. Daarmee hoef je dus ook niet naar je eigen aandeel te kijken en dat is wel zo makkelijk toch? Je omgeving houdt je dus een spiegeltje voor en de uitdaging is om erin te kijken. Durf je die uitdaging aan?

Ben je geboren rond 1 juli dan staat de planeet Pluto in januari, juli, augustus, september en oktober lijnrecht tegenover je Zon. Je zou behoorlijk heftige zaken op je pad kunnen krijgen, waar je niet bepaald op zit te wachten. Het is geen makkelijk proces waar je doorheen gaat. Je wereld kan ineens totaal op zijn kop staan. Alsof je meegesleurd wordt in een crisisachtige situatie. Het lijkt een achtbaan waar je eigenlijk graag uit zou willen stappen terwijl dat onmogelijk lijkt. Je kunt in zo’n periode wel heel veel overwinnen, en dus ook behoorlijk groeien. Daarvoor is het belangrijk dat je aan de slag gaat met alles wat er op je pad komt. Als je het proces dan achter je hebt, kun je bemerken dat er sprake is van een behoorlijke transformatie. Je kunt als winnaar uit de strijd komen wanneer je het gevecht aangaat en het proces doorgaat op een positieve manier.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?