De Amerikaanse presidentsverkiezingen

De Amerikaanse presidentsverkiezingen

Op 4 november 2008 zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Als we kijken naar de aspecten die op die dag gemaakt worden is er één aspect wat eruit springt; namelijk de oppositie die Saturnus en Uranus maken.

 

Saturnus oppositie Uranus

Op 4 november 2008 zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Als we kijken naar de aspecten die op die dag gemaakt worden is er één aspect wat eruit springt; namelijk de oppositie die Saturnus en Uranus maken. Dit is de eerste keer dat zij deze verbinding maken en deze verbinding zal nog 4 maal herhaald worden in de aankomende jaren. Zoals gezegd op 04-11-2008, 05-02-2009, 15-09-2010 en 26-04-2010 met Saturnus vanuit Maagd en Uranus vanuit Vissen en de laatste keer op 26-07-2010 met Saturnus vanuit Weegschaal en Uranus vanuit Ram, Saturnus oppositie Uranus, oftewel, het oude tegenover het nieuwe, het bekende tegenover het onbekende, oude structuren tegenover vernieuwingen en veranderingen.

We hebben weinig fantasie nodig om beide presidentskandidaten te koppelen aan deze inhouden. McCain, de Saturnus die vasthoudt aan het bekende, de oude waarden en normen en deze als uitgangspunt neemt voor zijn politiek. Obama, de Uranus, die oude waarden wil vervangen voor vernieuwingen en van daaruit zijn politiek vorm wil geven. Opmerkelijk daarbij is dat Sarah Palin, de running mate van McCain weer gekoppeld kan worden aan het Uranus principe, en Joe Biden de running mate van Obama gekoppeld kan worden aan het Saturnus principe.

Dat betekent dat zowel de Democraten als de Republikeinen een mix van Saturnale en Uranische invloeden hebben. Waarbij Obama op Uranisch vlak en McCain op Saturnaal vlak de boventoon voeren.

 

McCain

We zien dat de Saturnus Uranus oppositie voor McCain een heel persoonlijk tintje krijgt. Er worden twee planeten in zijn horoscoop geraakt door deze verbinding. Dit zou erop kunnen wijzen dat er een verandering in zijn situatie kan ontstaan, met name op het gebied van zijn woonomgeving. Dat zou dus kunnen wijzen op een stap richting het Witte Huis. Het is voor McCain vroeger waarschijnlijk niet makkelijk geweest om een basis van emotionele veiligheid en geborgenheid te vinden, en dat is een van de belangrijkste punten waar hij mee te maken heeft gehad. Wanneer hij de nieuwe president wordt, zal hij waarschijnlijk besturen vanuit regels en wetten, die hem ingegeven worden uit een behoefte om de Amerikanen en hun land te beschermen. Ik zie bij hem eigenlijk geen uitgesproken politieke ambitie, maar meer een behoefte tot beschermen en zorgen voor. En dat gebeurt vanuit een vaststaande structuur. McCain lijkt me een gevoelsmens die door schade en schande heeft geleerd voor zichzelf op te komen. Het is er eigenlijk niet de man naar om de aandacht op zich te vestigen, en hij maakt zichzelf hierin dus ondergeschikt aan wat deze verkiezingen van hem vragen. Wanneer hij de verkiezingen wint, heb ik niet het idee, dat hij daar gelukkiger van wordt. Ik heb het idee, dat hij vindt dat hij zichzelf moet opofferen, voor het Amerikaanse volk.
McCain heeft op dit moment transit Pluto conjunct zijn Maan en oppositie zijn geboortePluto. Dat is een stand die wijst op grote spanningen en wellicht een persoonlijke crisis. In zijn geboortehoroscoop duidt het op het onderdrukken van emoties en gevoelens, en dat terwijl hij veel gevoelsinvloeden heeft in zijn horoscoop. Deze man lijkt zich te verschuilen achter een hard ondoordringbaar pantser. De Volle Maan van 30 augustus viel samen met de Zon van McCain, wat voor mijn gevoel betekent dat hij tegen zijn persoonlijke grenzen op zal lopen in deze politieke strijd. Het is belangrijk voor hem om vanuit zuivere motieven de strijd aan te gaan. Voor mijn gevoel luistert hij hierbij iets te weinig naar zichzelf. Venus, die dus een belangrijke planeet is in de horoscoop van Amerika, staat in de horoscoop van McCain in het 12de huis, wat betekent dat het voor hem niet makkelijk is om die planeet vorm te geven. Laat Venus nu ook de heerser van zijn horoscoop zijn! Het is alsof het voor McCain niet makkelijk is om zichzelf te laten zien zoals hij is, hij verstopt zijn ware ik een beetje. Het is iemand die in eerste instantie niet echt uitblinkt in het geven van zijn eigen idee en denkbeelden.

 

Obama

Wanneer we de horoscoop van Obama bekijken, zien we dat het Saturnus Uranus aspect een verbinding maakt in zijn horoscoop die erop wijst dat ervoor hem een periode van hard werken aanbreekt. Hierbij zou hij meer op zijn bordje kunnen laden dan hij aankan. In zijn horoscoop zien we wel degelijk iemand met politieke ambities, en het lijkt erop dat hij de mogelijkheid krijgt om deze ook waar te maken. Obama heeft een Waterman ascendant. Waterman is het teken dat van oorsprong heerst over de planeet Uranus. Obama is er niet zozeer op gericht om zijn eigen individualiteit te benadrukken. Hij wil meer handelen vanuit het principe van gelijkwaardigheid en wederzijds respect. Hij lijkt iemand te zijn die gericht is op de ander, maar het daarbij niet schuwt om zelf in het middelpunt van de belangstelling te staan. De Volle Maan in Maagd van afgelopen 30 augustus viel conjunct de Pluto in de geboortehoroscoop van Obama. Deze Volle Maan lijkt erg belangrijk te zijn en een behoorlijke impact te hebben op velen. Pluto gaat zoals we weten bijna naar Steenbok (op 27-11-2008) en daarmee begint eigenlijk een nieuw tijdperk voor de mensheid, op weg naar 2012. Diezelfde Pluto heeft voor Obama te maken met zijn beroep en zijn politieke ambities, dus het zou heel goed mogelijk zijn dat Obama de man is waar Amerika op wacht. De Venuspositie in de horoscoop van Obama, valt samen met de cusp van het 10de huis van de Verenigde Staten. Dit punt laat zien wat het land nodig heeft in haar leider. Hierin vinden we dus een bevestiging van wat Obama voor zijn land kan betekenen. Hij heeft de capaciteiten om Amerika te leiden.

 

Amerika

Op dit moment staat transit Pluto conjunct de geboortePluto van Amerika. Amerika is duidelijk toe aan een nieuwe wending met name op het gebied van politiek en leiderschap Deze stand valt samen met de Maan van John McCain en de Saturnus van Obama. Beide mannen zijn dus ieder vanuit hun eigen invalshoek betrokken bij dit thema.
John McCain zal met dit aspect een heftige verandering kunnen verwachting in zijn carrière, en zijn kwetsbaarheid.
Obama zal met dit aspect te maken krijgen met veranderende structuren.
Saturnus en Maan horen respectievelijk bij Steenbok en Kreeft, het vaderlijke en moederlijke principe in de horoscoop. Daarmee lijkt de tendens gezet, dat McCain zich vooral zal richten op veiligheid en Obama zich met name zal inzetten voor herstructurering.
Met Pluto die binnenkort in Steenbok komt, kunnen we bemerken dat bestaande structuren als kaartenhuizen in elkaar vallen (kijk naar de financiële crisis die wereldwijd speelt).
McCain wil echter vasthouden aan die bekende structuren. Terwijl Obama wat avontuurlijker lijkt ingesteld Het Amerikaanse volk wil graag vooruit maar is wat twijfelachtig, en kan moeilijk tot een beslissing komen.
Met Mars in met Tweelingen als aanduider van het volk, heeft McCain een diepe verbondenheid. Deze Mars maakt een conjunct met het Cheiron van McCain. Het Cheiron is het punt van de pijn, de levenslessen die geleerd moeten worden. McCain weet wat de pijn van het volk is, maar daarmee is nog niet gezegd, dat hij de capaciteiten heeft om het volk van die pijn te laten leren en groeien.
Obama heeft die nauwe verwevenheid met het volk minder. Hij lijkt zich echter wel bewust te zijn van benodigde veranderingen in de Amerikaanse structuur en samenleving. Mocht hij president worden zal het hem veel spanning en inspanning kosten om deze veranderingen ook vorm te geven.
Wat belangrijk is voor de verkiezingsuitslag is hoe Amerika kiest om te gaan met de huidige situatie. Wil men vasthouden aan het oude vertrouwde uit angst voor wat komen gaat? Kiest men voor een soort van zekerheid”, een “houvast” in moeilijke tijden? Omarmt men de bestaande structuren die verantwoordelijk zijn voor de ontstane situatie? Of kiest men voor iets nieuws? Zonder te weten wat dat gaat brengen? Het zal in ieder geval een nek aan nek race gaan worden, waarbij de avontuurlijke inslag van de Amerikanen de doorslag kan gaan geven.

Met het oog op de komende tijden, op weg naar 2012 (dat is dus over vier jaar, tot de volgende presidentsverkiezingen)! lijkt het erop dat Obama de meest geschikte persoon is om Amerika te leiden op weg naar 2012. We zullen nog even moeten afwachten wat de Amerikaanse kiezers beslissen.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?