saturnus sextiel pluto

Saturnus in Schorpioen sextiel Pluto in Steenbok

Saturnus en Pluto maken een positieve verbinding op 27-12-2012. Daarbij staan ze in elkaars teken.

Dat betekent dat een lichte positieve invloed zorgt voor meegaandheid en dat kan een zetje in de goede richting geven. Je zou kunnen bemerken dat allerlei zaken een positieve ont-wikkeling inslaan. We kunnen de energie dan ook licht ontspannen benaderen en beleven. Alsof het een klein beetje vanzelf de goede kant op gaat. Daarbij is enige oplettendheid geboden. Er kan toch nog wat twijfel zijn om een stap te wagen. Je zou namelijk kunnen denken dat er weinig tot geen inspanning meer nodig is, om je resultaten te boeken. Daarmee loop je de kans enigszins afwachtend te zijn, omdat alles als vanzelf lijkt te gaan. En daarmee zou je een beetje naast je doel schieten.

Dat het meezit, betekent niet dat je het zonder inspanning op zijn beloop kunt laten. Volg de energie vandaag, en je zult merken dat dit resultaat geeft. Deze verbinding kan innerlijk uitwerken of je kunt hem tegenkomen in interactie met je omgeving. We kunnen bemerken dat er mogelijkheden zijn om vorm te geven aan nieuwe zaken. Het is alsof er dieper gelegen processen geraakt zijn. Deze kunnen je afremmen. Van de andere kant, wanneer je in de spiegel durft te kijken, kan er ook ruimte komen voor nieuwe zaken. Dat betekent echter wel dat er eerst flink puin geruimd mag worden.

Er kan dus je wat oud zeer en onverwerkte zaken geraakt worden. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar het geeft zoals gezegd wel de mogelijkheid tot verwerking en opruiming van een aantal zaken. Dat, betekent dat we concreet tegenwerking kunnen ervaren. Ook is het mogelijk dat er dominantie en/of manipulatie op je pad komt. Wanneer je geraakt wordt, kun je op onderzoek gaan, waarom je geraakt wordt. Het antwoord op die vraag brengt de bij de bron van datgene dat nog een stukje verwerking nodig heeft.

Saturnus en Pluto maken een positieve verbinding. Daarbij staan ze in elkaars teken. Dat betekent dat de een in het teken staat dat aan de ander gekoppeld wordt en vice versa. Daarmee wordt de uitwerking van deze verbinding extra voelbaar en daarmee wordt het bovenstaande extra benadrukt. Ondanks dat het hier een positieve verbinding betreft, kun je tegen behoorlijke terechtwijzingen aanlopen. Pluto werkt immers ook bij een positieve verbinding heftig uit.

Persoonlijk

Ben je op 30 of 31 december geboren, dan maakt deze stand een directe verbinding met je geboorteZon. Daarmee kan het voelen alsof oude zekerheden en structuren tegen wil en dank wegvallen, om plaatst te maken voor het nieuwe, onbekende. Dit kan een persoonlijke crisis of depressie tot gevolg hebben. Wellicht voel je dan al een poosje dat je energie niet optimaal is. Doe even een stapje terug, en maak pas op de plaats, zodat je een mogelijke Burn-out kunt voorkomen.

Nederland

Op landsniveau valt deze verbinding op het gebied van samenwerking en vijanden. Daarbij wordt er ook een samenstand gemaakt met de Drakenstaart. Dat betekent dat er automatisch een oppositie met de Drakenkop wordt gemaakt. De drakenstaart geeft het verleiden aan (zo je wil ook iets over eventuele vorige levens in een persoonshoroscoop), de drakenkop geeft aan waar je naar toe mag, zeg maar het doel, de levensles. Dat betekent dat er nogal wat op zijn kop kan gaan staan. Mogelijk komen er zaken voorbij waarin Nederland van buitenaf enigszins gedwongen wordt om een bepaald keurslijf aan te doen. Dat gaat in tegen alles wat Nederland zou willen. Er worden een aantal planeten geraakt in de horoscoop van Nederland waardoor er een aantal aspectpatronen in werking treden. Het gaat hier om zeer gespannen verbindingen. Ik verwacht een behoorlijke onrust, die waarschijnlijk voor het exact worden van de Saturnus – Pluto verbinding al voelbaar is. Er gaan nogal wat thema’s geraakt worden, namelijk: De politieke eenheid Alle vormen van publieke vermakelijkheid De nationale gezondheid, het leger, de politie. De werkende klasse. De verhouding met andere landen. De regering en wetgeving Plaatselijke en regionale bestuursorganen, Brussel de eurozone en Europa Het staatshoofd (zowel koning als president), het landsbestuur in het algemeen, het nationale prestige. Liefdadigheid ziekenhuizen, verpleegtehuizen Daarmee kunnen we op deze thema’s hervormingen verwachten. Dat kan betekenen dat in een poging de zaak onder controle te houden, regelgeving wordt aangescherpt. Om er uiteindelijk achter te komen dat dit geen oplossing is. Uiteindelijk zullen oude bestaande structuren plaats mogen maken voor nieuwe………….

Dit artikel is niet bedoeld om je angst aan te jagen. Het beste wat je kunt doen, is ervoor zorgen dat je daar waar mogelijk je steentje bijdraagt. Neem je eigen verantwoordelijkheid, voor innerlijke en/of uiterlijke processen.

Voor de kenners

Groot T-vierkant Hoofd daarbij zijn zowel de Drakenkop, Drakenstaart, Venus (heer 12 en 5), Jupiter (heer 6) betrokken.
Yod van Drakenkop inconjunct Saturnus (heer 6 en 7) en inconjunct Uranus (heer 9 en 10) wordt geactiveerd.
Met Drakenstaart op het midpunt van Saturnus en Uranus.
De huizen die erbij betrokken zijn: huis 1, huis 7, huis 11 en huis 5

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?