Astrologie in het dagelijks leven

Wat kan astrologie voor je betekenen in het dagelijkse leven?

Veel mensen beschouwen astrologie als hocus-pocus en sommige denken zelfs dat het iets te maken heeft met paranormale zaken. Natuurlijk kan een astroloog gebruik maken van eventuele talenten op dat vlak, maar het is geen basisvoorwaarde om astroloog te kunnen worden.

 

 

 

Astrologie is eigenlijk een symbolentaal

Wanneer je de betekenis van de symbolen kent, kun je deze voor je cliënt interpreteren. Daar komt wel een stukje intuïtie bij kijken, omdat de symbolen vaak veelomvattende betekenissen hebben.
Vaak zijn dingen ook complex en spelen er allerlei factoren mee in een vraagstelling.
De astroloog helpt de cliënt als het ware onder de oppervlakte te kijken en verbanden te ontdekken, oorzaak en gevolg situaties etc.

 

Hieronder een voorbeeld uit mijn praktijk

Een cliënt van me had moeite om haar zoontje grenzen te stellen. Ze had zelf een behoorlijk strenge opvoeding gehad en had zich in haar jeugd al voorgenomen, dat mocht ze ooit kinderen hebben, ze dat even heel anders te doen. Maar het ventje ging wel erg ver en steeds verder. Af en toe klauterde hij in de gordijnen, dan weer ging ie met viltstiften het meubilair te lijf. Mijn cliënte wilde dan op een rustige manier laten merken dat dat toch echt niet mocht. Ze probeerde steeds kalm te blijven en met veel geduld uit te leggen, wat er niet mocht en waarom dan niet. Maar het knulletje ging telkens een stapje verder dan toelaatbaar was. Het gevolg was, dat mijn cliënte na een aantal van deze gebeurtenissen behoorlijk over de rooie ging. Ze had zichzelf niet echt meer in de hand, en vertelde me dat ze zich weleens heeft opgesloten in de wc om daar haar bui uit te razen. Ze was ten einde raad. Telkens kwam het toch weer zover dat ze het autoritaire gedrag van haar ouders overnam om haar zoon grenzen te stellen. Ze deed dat uit onmacht met de situatie.

In ons gesprek, en na bestudering van zowel haar horoscoop als die van haar zoontje, gaf ik haar aan dat het mannetje gewoon behoefte had aan structuur en regels. En dat ie net zolang door zou gaan tot ie die kreeg… Terwijl zij al die tijd uit alle macht, als reactie op haar eigen opvoeding, probeerde alles juist los en tolerant te houden….. Het was alsof ze tijdens ons gesprek opeens het licht zag. Ze kon hem grenzen stellen uit liefde in plaats van uit onmacht….! Dit inzicht zorgde voor een hele ommezwaai in haar houding naar haar kind. Ze stelde haar grenzen nu op tijd, voordat zaken uit de hand konden lopen, raakte dus ook niet meer gefrustreerd waardoor ze uit onmacht de methode van haar ouders imiteerde. Ze gaf hem structuur, en grenzen omdat hij daarom vroeg, en dat deed ze met liefde. Ook was dit het moment om haar eigen pijn over vroeger te verwerken en een plekje te geven. Hierdoor kon ze haar kind en zichzelf geven wat nodig was….

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?