de try out

De Try Out

Wanneer ik rond halfelf aankom zijn de technici al druk in de weer, ze hebben er zelfs al een paar uur opzitten. Er wordt uitgelicht, camera’s gepositioneerd, audio gecheckt. Geweldig. Ik geniet van alle bedrijvigheid en betrokkenheid.

Tijd om “mijn” mannen te verwennen met een vers kopje koffie.

Ria heeft voor die dag een volle agenda en had aangeboden om te zorgen dat iedereen netjes in de make-up zat voor negen uur. Ontzettend lief van haar, toch vond ik dat iets teveel van het goede. Desnoods zouden we het zelf doen, het was tenslotte een Try out. Angela en Charlotte hadden nog wel ruimte in hun agenda en boden aan om de visagie te komen doen.
Ik heb wat spulletjes meegenomen van thuis om de set een persoonlijk tintje te geven. Als alles een plekje heeft trek ik me even terug. Er wordt wierook gebrand, ik doe een korte meditatie en zet een positieve intentie neer. En het mooie is dat dat zomaar kan. Er is gewoon ruimte voor dit soort zaken, en dat voelt enorm goed!
Angela en Charlotte komen binnen en we hebben een spontane begroeting. Ze hebben er zin in! Komt dat even mooi uit, wij ook 😉 Ze gaan aan de slag en het is erg gezellig. Het tijdschema klopt aardig er worden nog wat kaarsjes aangestoken en dan is het tijd om op te nemen.

Omdat ik het proces zijn gang wil laten gaan, heb ik niks voorbereid voor de ont-moeting met de gasten. Op die manier sta je er het meest zuiver in. Alle voorinformatie die je hebt, kan het beeld kleuren, en dat is tenslotte nou net wat ik niet wil. Wel erg spannend, het is tenslotte al best een tijdje geleden dat ik mezelf heb laten zien op camera.

Daarom hebben we een paar werkvormen uitgeprobeerd. Eentje waarbij het gesprek centraal stond, eentje waarbij de horoscoop en/of kaartduiding centraal stond, en een combi van beiden. We merkten daarbij dat de eerste werkvorm op zich al inspirerend was. De tweede werkvorm gaf hele onverwachte wendingen zowel voor de gast als voor mij. Dat gaf een extra dimensie die niet gescript of gepland had kunnen worden. De derde werkvorm, een combinatie van de andere twee, werkte het beste voor de gast en mijzelf.

Wanneer je een horoscoop of kaarten duidt weet je niet van tevoren waar het naartoe gaat en er kunnen dus dingen geraakt worden die je niet voorzien had. Daar zit dus een verrassingselement in, dat voor bijzonder ont-wikkelingen kan zorgen. Daarmee zou je de kans kunnen lopen dat er zaken geraakt worden waar een gast door overvallen kan worden. Zolang dat niet ten kostte gaat van die gast is dat niet erg. Wanneer dat wel het geval zou zijn, is het zaak daar ook in de montage op een integere manier mee te werk te gaan. Daarmee heeft De Ont-Moeting alles in zich om de ander en ook jezelf te Ont-Moeten.

De crew is tevreden over de opstelling en belichting. Achteraf blijkt er in het geluid een brom te zitten die tijdens de opnames niet is opgemerkt. Dat is technisch gezien het enig aandachtspuntje, maar dat schijnt redelijk makkelijk te verhelpen. Ik heb een glimp van de eerste beelden gezien en het ziet er veelbelovend uit Er is een bijzonder team met bijzonder mensen gevormd, die samen aan de slag gaan om een prachtig programma te gaan maken! Ik heb er zin in!

2 reacties

 1. Geweldig Karin!!
  klinkt allemaal erg goed en ziet er toppie uit.
  ben zo benieuwd naar het eind resultaat.
  Heel veel succes meid!! liefs Freya

 2. Heej Kaat, Alles gelezen.
  Leuk concept!
  Succes met de voorbereidingen, wordt vervolgd! 🙂
  Grtjes, Karin

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?