Uranus in Ram

Uranus in Ram

Vandaag verlaat Uranus het tekenen Vissen waarin hij de afgelopen zeven jaar stond, en betreedt het teken Ram.

Daar zal Uranus verblijven tot maart 2019.

 

 

 

De vorige periode dat Uranus in Ram stond is tussen 1928-1935.
In 1929 vond de beurskrach in New York plaats met wereldwijde gevolgen in New York.
De periode die volgde op de beurskrach wordt ook wel benoemd als de Grote Depressie. Oftewel de crisisjaren.
Onze veiligheden brokkelden af, en we moesten opnieuw gaan opbouwen en vormgeven, nadat het bekende eerst afgebroken was.
Hm mmm… dit komt ons enigszins bekend voor denk ik.

 

Revolutie

Rond 1930 lukte het Hitler om meer invloed te krijgen in Duitsland, zodat hij eind jaren 30 steeds meer invloed kreeg. Niet alleen op de Duitsers, maar op de hele wereld.
Uranus is een revolutionaire planeet, en Ram is het teken van het leiderschap. Het ligt dus in de verwachting dat er op het gebied van de wereldleiding het een en ander gaat veranderen. Het is tijd voor iets nieuws. Hopelijk hebben we genoeg van de vorige Uranus in Ram periode geleerd, om een andere weg in te slaan. Misschien wordt het wel tijd voor politieke leiders die dat doen vanuit een spiritueel oogpunt. In dat kader sluit de oprichting van spirituele politieke partijen hier prachtig bij aan!
Uranus in Ram ondersteunt ook initiatieven op zoek naar nieuwe technologie en ontdekkingen. Het zal in ieder geval een vernieuwende en veranderende impuls geven op wereldniveau. Uranus heeft o.a. te maken met vernieuwing en elektriciteit, Ram o.a. met energie. De elektrische auto is in opkomst en ook dat sluit helemaal aan op deze stand. Dit jaar kunnen we een enorme groei verwachten in de ontwikkeling en toepassing van dit soort zaken. Dot geeft ook aan dat we op energetisch niveau nieuwe ontdekkingen doen. Wellicht wordt de mensheid meer klaar om open te staan voor het toepassen van helingsmethoden op basis van de kosmische, energetische wetten.

 

Persoonlijk

Wanneer deze Uranus een verbinding heeft met je persoonlijke horoscoop zul je dat zeker voelen. Mensen geboren rond 21 maart zullen een samenstand van Uranus met hun Zon ervaren. Hierdoor wordt de behoefte tot onafhankelijkheid en voor jezelf opkomen enorm gestimuleerd. Dat zou kunnen betekenen dat je wellicht wat heftig te werk gaat om je zin te krijgen. Je kunt op verschillende manieren rebelleren, dus probeer wat fijnzinniger te werk te gaan.
Er zit zoveel power in deze samenstand, die je zou kunnen aanwenden in een “strijd” voor gelijkwaardigheid. Wanneer je dat op de juiste manier aanpakt kun je grote veranderingen tot stand brengen.
Probeer er wel een beetje op te letten dat jóúw aanpak niet ten koste gaat van de ander.

Op 14-8-2010 betrekt Uranus weer even tijdelijk het teken Vissen. Daar heeft hij gestaan van 31 december 2003 tot eind mei van dit jaar.
Uiteindelijk gaat Uranus weer over naar Ram op 13 maart 2011.
Dat betekent dat we de vernieuwende impuls van Uranus in Ram tijdelijk even vaarwel zeggen. Het is tijd voor bezinning, contemplatie en spiritualiteit

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?