venusovergang

De Venusovergang van 6 juni 2012

We kunnen op 6-6-2012 een bijzonder fenomeen zien.

De planeet Venus staat rond 12:30 uur namelijk precies tussen onze Aarde en de Zon in. Dat is de tweede keer in een cyclus die zo eens in de honderd jaar voorkomt. De eerste was in 2004. Dat betekent dat de volgende keer dat Venus weer tussen Aarde en Zon zal staan pas in 2117 zal zijn. Voor West-Europa, West-Afrika, en het grootste deel van Zuid-Amerika zal ze niet zichtbaar zijn.

Venus staat dan op de 16e graad van het teken Tweelingen. Ben je vandaag jarig dan wordt er een samenstand gevormd met je Zon, ben je jarig rond 8 december staat je geboorteZon lijnrecht tegenover de Venusovergang. Ook dan is dit fenomeen persoonlijk voelbaar. Wanneer een andere planeet of een ander punt uit je persoonlijke horoscoop een verbinding mee maakt met de Venusovergang kan ook dat heel erg merkbaar voor je zijn.

 

Wat betekent de Venusovergang voor ons?

In de Mayacultuur wordt deze Venusovergang beschouwd als een zeer speciale gelegenheid. Ze wordt ook wel aangeduid als ‘De geboorte van Venus “. Veel Amerikaanse Indianen uit Noord- en Zuid-Amerika (onder andere de Hopi Indianen) noemen 2012 het jaar nul. Ook in de oude Vedische en Egyptische traditie heeft Venus heeft een belangrijke rol in de historische gebeurtenissen op de planeet Aarde. De Maya-beschaving, benadrukt samen met de Azteken en de Inca’s, het belang van de Venus cycli. Ze zien deze als een belangrijke trigger voor de wereld. In de Maya Kosmologie wordt de planeet Venus ook geassocieerd met Quetzalcoatl, de “schepper” van de Maya beschaving. Hij zou de verpersoonlijking zijn van Venus. De essentie van zijn leer is dat het menselijk bestaan ernaar moet streven om de wereld van de vormen die ultieme werkelijkheid verhullen te overstijgen. Het middel naar dit spirituele pad is zuivering. Volgens de Maya profetie zal de vernieuwde wereld van nieuw bewustzijn geboren zal worden ter gelegenheid van deze Venus Passage over de Zon. Daarmee zou ze een voorteken zijn voor zuivering en vernieuwing voor Moeder Aarde en haar bewoners.

In onze Westerse samenleving wordt Venus in verband gebracht met schoonheid, het vrouwelijke. De inspiratiebron. Daarmee zou haar beweging voor de Zon langs deze eigenschappen vol in het licht zetten. Wanneer we dan uitgaan van een nieuw begin, zou het vrouwelijke element terugkeren naar Aarde en mogelijk de plaats innemen van het mannelijke element. Dat zou kunnen betekenen dat onze leiders steeds vaker vrouwen zullen zijn, of in ieder geval meer vrouwelijke eigenschappen zullen hebben, dan tot nu toe het geval was.

Er worden allerlei bijeenkomsten georganiseerd om deze gebeurtenis met zoveel mogelijk mensen te verzamelen op heilige plekken over de hele wereld te vieren. Heilige plaatsen zijn de bibliotheken van de aarde, ze bevatten waardevolle informatie over onze evolutie. In de hoop dat dit zal dat helpen bij de geboorte van De Nieuwe Tijd. Het is tijd dat we weer in contact komen met onze Ziel, de Zielenwereld en ons Hart en van daaruit te leven. Vanaf 6 juni 2012 tot 21-12-2012 hebben we de mogelijkheid om de Poort naar een Nieuwe Tijd en een Nieuw Bewustzijn te openen, en deze samen open te houden.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?