Missie Xmas, verslag van een Missie

Missie Xmas, verslag van een Missie!

Vandaag komt er langzaam rust. De afgelopen weken heb ik in een verbazingwekkende stroomversnelling van positieve energie gezeten. Wat was het geweldig!!!
Vandaag komt er langzaam rust. De afgelopen weken heb ik in een verbazingwekkende stroomversnelling van positieve energie gezeten. Vanaf 17 november 2011 ging Missie Xmas van start bij de lokale omroep in mijn woonplaats. Omdat ik bezig ben met de voorbereidingen voor een tv-programma daar, werd ik ingedeeld in een van de teams. Ik wist eigenlijk in eerste instantie niet precies wat de bedoeling was, dat werd snel duidelijk. De opdracht was op te gaan praten met welzijnsinstellingen om zo in kaart te brengen waar de hoogste nood zit onder inwoners. Vervolgens moest ik in kaart krijgen waar die mensen dan mee geholpen waren, wat ze een hart onder de riem kon steken, of hoe ze eens lekker verwend konden worden. Gewapend met die wensen mocht ik op pad om te lullen voor spullen. Ik voelde al meteen dat deze actie een supergoeie positieve energie in zich droeg. Wat zou het fantastisch zijn, om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen om deze energie te verspreiden en zoveel mogelijk mensen blij te maken. Ik kon toen nog niet weten wat Missie Xmas allemaal met zich mee zou brengen……

 

Socials

Ik ben een fervent twitteraar en begon met het uitzenden van oproepjes via twitter, eerst een algemene oproep, later heel direct. Ik sprak iedereen aan die ik voorbij zag komen waarvan ik dacht dat ze misschien iets zouden kunnen/willen bijdragen. Natuurlijk reageert dan niet iedereen. Toch kreeg ik voor het merendeel zeer leuke reacties. Zo vroeg ik @arronkoffie om koffie voor een sociale fietswerkplaats voor een jaar. Ze zouden iemand uit de regio contact laten opnemen… Ik dacht nog “daar hoor ik niks meer van”. Ik was dan ook erg verbaasd dat ik inderdaad werd teruggebeld en een erg leuk gesprek had met Onno. Hij kwam zelfs naar ons toegereden om niet alleen koffie, maar ook een koffiezetapparaat, melk, suiker, bekers en lepeltjes te overhandigen. Via twitter kwam ik ook in contact met @precisooc, die eigenhandig wat bureaustoelen kwam afleveren. Door enige miscommunicatie (Mercurius stond immers retrograde) is hij 3 locaties afgereden, maar uiteindelijk is het gelukt! Niels van Sportiom verraste ons ook door spontaan via twitter te reageren en uiteindelijk voor 6 gezinnen een beleving te geven! @ilonadebok van Smile liet via twitter weten nog tassen en mokken te hebben voor onze actie. Rianne van @ComplHarmony belde spontaan na mijn twitteroproep en stelde wat heerlijke ontspannende behandelingen ter beschikking. Vincent van @shootsandmore reageerde ook via twitter en wilde mensen blij maken met een fotoshoot. Ook Nicolette van @deworkshop reageerde spontaan en gaf diverse workshops en cadeautjes mee. Jenny @oriflamenl en haar collega reageerde ook via twitter, en toen we er waren, bleven ze spullen bijgeven. We gingen weg met negen!! Boodschappentassen met make-up, schoudertassen, verzorgingsspullen, en diverse accessoires. Annemieke van @trrringdenbosch bood via twitter aan om een gezin een heerlijk diner aan thuis te bezorgen Anne Marieke van @coopendenbosch zette haar contacten in en zo konden we mensen verrassen met concertkaartjes en bibliotheekabonnementen. Ook @rabodenbosch reageerde en stelde twee enorme zitzakken ter beschikking.

 

De boer op

Het werd tijd om het werkveld uit te breiden, en via de telefoon of door gewoon langs te gaan kwam ik met heel veel ondernemers in contact. Bijna alle ondernemers die Hans en ik hebben gebeld, of waar we zijn langsgegaan reageerden enthousiast. Allerlei soorten winkels zorgden voor allerlei soorten cadeaus. Praktische zaken als schoenreparatiebonnen, broodbonnen, knipbeurten, boodschappenpakketten en speciale hulpmiddelen voor ouderen, knuffels, mokken, adventskalenders, brillen, bureaustoelen. Haarmetamorfoses, chocolaatjes, eieren, kersttollen, kerstkransen, workshops, make-up, snoeptaarten en traktaties, schoudertassen, accessoires, lekkere verzorgingsproducten, lunches, etentjes voor eenzame ouderen inclusief vervoer, sieraden, lekkere hapjes voor bij de borrel, kleding, gereedschap, cadeaubonnen voor cadeautjes, schoenen, abonnementen voor de bieb, kookworkshops en zelfs de dozen voor de pakketten en de goodiebags hebben we gekregen!

Ook particulieren reageerden, en brachten kinderkleding en speelgoed. Wat een enorme warme golf van hartelijkheid en medemenselijkheid. Er is dan misschien wel een economische crisis, maar de betrokkenheid van ondernemers lijkt er niet minder om. Misschien zelfs wel meer! Zelfs toen ik in de afrondende fase zat van de werving omdat er ook nog gefilmd moest worden, bleven bedrijven zich spontaan aanmelden. We hebben een extra filmdag moeten inlassen. Toen eenmaal duidelijk was wie wat ter beschikking stelde, kon ik een opnameschema maken. We zijn vier dagen op pad geweest om alle giften te filmen. Daarbij zagen we dat er ook veel aandacht besteed was aan de verpakking van alles. Daarna nog wat interviews hier en daar. Uiteindelijk stond ons halve huis vol met spulletjes. Op het laatst was ik met honderd dingen tegelijk bezig, want door de deadline moesten allerlei zaken afgetikt worden, die meestal allemaal door elkaar heen liepen.

 

De nood is hoog

Tijdens onze missie, kwamen er heel schrijnende situaties voorbij. Zo werd er gevraagd om vloerbedekking voor een oudere mevrouw die met reuma op een betonnen vloer woont. Een telefoontje was genoeg om dat voor haar te regelen! En een oudere mevrouw die voor haar zieke man en zus zorgt, die verrast konden worden met een etentje. We hebben ook een paar verrassingen vast kunnen leggen. Onze cameraman en editor moest vervolgens aan de slag om van alle geschoten beelden een mooie uitzending te maken. Ook dat heeft heel wat uurtjes gekost. Uiteindelijk zijn er twee afleveringen gemaakt zoveel materiaal was er….

 

De grande finale

Zaterdag 17 december was het zover. Tijdens een feestelijk programma vanaf het Winterparadijs zouden we de meeste zaken overhandigen aan de welzijnswerkers die het vervolgens zouden uitdelen aan de uiteindelijke ontvangers. Het duurde even voor de glühwein warm was en toen was het genieten! Ik mocht voor Kerstman spelen en alles uitdelen:

  • De vrouwen van de vrouwenopvang hebben we blij kunnen maken met een verwenpakket. Een van de vrouwen hebben we mogen verassen met een nieuwe bril, waar ze enorm hard aan toe was.
  • De jongeren van de opvang hebben allemaal een uitje of een kleding bon gekregen.
  • SMO konden we blij maken met allerlei uitjes voor een aantal mensen die daar heel erg aan toe waren.
  • Verder waren er vertegenwoordigers van instanties die bij de mensen thuiskomen, en voor die mensen wensen hadden neergelegd.

Halverwege de overhandiging van vooral heel veel waardebonnen, begon het te plenzen, maar dat kon geen roet in het eten gooien. Het was wel koud en nat, maar mijn hart was warm van al die mooie mensen die samen een verschil willen maken! Er hing een bijzondere sfeer, waar de omgeving met zijn ijsbaan, verwarmde bankjes, de Kerstboom van Joris en Joris zelf ook aan bijdroegen. Iedereen was blij. ’s Avonds heeft het drie uur geduurd voor mijn botten weer enigszins op temperatuur waren, en mijn lichaam is nog stijf en stram maar dat was het meer dan waard.

De laatste spulletjes moeten nog op hun plaats gebracht worden, en dan kan ik voorzichtig terugschakelen naar een wat lagere versnelling. De afgelopen weken waren enorm hartverwarmend. Het voelt geweldig om met elkaar iets te mogen betekenen voor anderen. Er zijn zoveel mensen blij gemaakt. Ik hoop dat ik niemand vergeten ben te benoemen.

Dank aan iedereen die heeft meegewerkt en Merry Xmas!!

Hartegroet, Karin

Vanaf 19 december is op Boschtion TV in een speciale Missie Xmas tv-uitzending te zien via Kanaal 40 van Ziggo of analoog via Kanaal 22+/ 480.00 Mhz.
Kun je dat niet ontvangen, geen nood, alle uitzendingen zijn hier terug te zien.

 

Missie Xmas is onder andere tot stand gekomen door de zeer gewaardeerde medewerking van

 

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?