Liefde en vertrouwen

Liefde en Vertrouwen

Een batterij bestaat uit twee polen; een plus en een min kant. Deze twee hebben elkaar nodig om de benodigde energie op te wekken. Zo werkt het niet alleen voor een batterij. Alles is energie; de plus en minpool moeten een soort van balans hebben.

 

 

NieuweTijdsenergie

Op weg naar 2012 komt er steeds meer NieuweTijdsenergie op ons pad. Hierdoor gaan we op zoek naar een nieuwe balans in tegenpolen. Dat kan een persoonlijk, individueel proces zijn, maar dat kan ook een groepsproces zijn. Karma lijkt niet langer persoonsgebonden, het lijkt als een soort kussen ergens te hangen, en kan overal terecht komen.
Vandaar dat we momenteel zoveel onrust, oorlog en geweld in de wereld om ons heen kunnen bespeuren. Het is de bedoeling dat het Karma van de Wereld gezuiverd en getransformeerd wordt. Er zijn personen nodig die ons bewust maken van een stuk Karma wat er zit, en er zijn weer andere mensen nodig die dit kunnen transformeren. Dit even ter inleiding.

 

De film van Geert Wilders

Geert Wilders heeft het een en ander losgemaakt met zijn film. Je kunt het er wel of niet mee eens zijn.
Zonder zwart is er geen wit, zonder Yin is er geen Yang, zonder negatief is er geen positief op dit moment. Ik heb het idee dat hij deze film gemaakt heeft, geleid door zijn eigen angsten. Zoals we weten, is angst een slechte raadgever. En waar je angst voor hebt, lijk je zelfs naar je toe te trekken. Dus deze angst zou getransformeerd mogen worden. Laten we ons niet laten meeslepen in angst om het doembeeld wat er geschetst is, maar vertrouwen op elkaar en onze medemensen. Laten we handelen uit Liefde in plaats vanuit angst. De angst van de heer Wilders, vertaald in zijn “film” veroorzaakt weer angst bij o.a. onze regering, waardoor ook de regering uiterst voorzichtig probeer te handelen, uit angst voor “represailles. En ga zo maar door.

 

Negatieve spiraal

Er ontstaat een negatieve spiraal die steeds groter kan worden. En waarbij de bevolking de kans loopt hierin meegezogen te worden. Laten we de spiraal omdraaien, en beseffen dat we met het zaaien van angst en haat tegen bepaalde bevolkingsgroepen ook alleen angst en haat zullen oogsten. Wanneer we terugkijken in de geschiedenis zien we dat er vaak uit naam van een Religie gehandeld is, waarbij ik betwijfel of dat ook echt zo is, of dat het slechts de interpretatie van een aantal gelovigen was (denk aan de Kruistochten in het Katholicisme, De Beeldenstorm in het Protestantisme, de Jodenvervolging door de Nazi’s, en in een verder verleiden zelfs mensenoffers in hele vroege culturen)
Wilders handelt uit naam van de Democratie, zegt hij… Maar wat schiet de Democratie ermee op als er angst en haat gezaaid wordt tussen diverse bevolkingsgroepen. En waarom wordt de focus gelegd op de Islam? Kunnen we ook nog soortgelijke films verwachten over de andere Religies in Nederland? Want er is altijd wel iets te vinden, als je dat wil. Wanneer je op zoek bent naar het negatieve, zul je dat ook vinden.

 

Positieve spiraal

We zouden er beter aan doen te zoeken naar het positieve en dat wat ons bindt. Zodat we elkaar kunnen vinden in Liefde, Vrede en Harmonie. Zodat we onze krachten bundelen tot eenwording van de mensheid, en niet onze “macht” gebruiken ter verdeling daarvan.
Wij zijn allen één. Allen geschapen uit de Goddelijke Bron, de een is niet meer dan de ander. Wij zijn allen gelijk.
Door dit te beseffen, en de angst om te zetten in vertrouwen, kunnen we deze spiraal omdraaien. Om een Bijbels Citaat te gebruiken: “Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.” 1 Corinthiërs 13:13.
Ik hoop dat ieder die dit leest hier iets uithaalt, waar hij of zij iets aan heeft in deze tijd van hectiek. En wanneer we, ieder op onze eigen manier op een positieve manier met dit gebeuren omgaan, bundelen we de positieve krachten om een transformatie tot stand te brengen.
En zo heeft de film van Wilders dan wel toch nog een positieve uitwerking, en komen we tot elkaar.

Aankomende zondag 6 april is het Nieuwe Maan, een mooie periode om te zaaien. (Zie de weekhoroscoop).
Laten we deze Zondag gebruiken om zaadjes van Liefde en Vertrouwen te plaatsen.
Ik plaats een kaars voor Vertrouwen en Liefde tot elkaar.
En wanneer u dat wilt staat het u vrij dat ook te doen.Zodat we op die manier iets positiefs tot stand mogen brengen.

Laat je me weten wat je van dit artikel vindt?